Geschiktheid

Factoren die van invloed zijn op verbrande calorieën tijdens het hardlopen


Strek na het hardlopen om spierpijn te voorkomen.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Als u op zoek bent naar een calorieverbrandende oefening, is hardlopen een effectieve keuze. Harvard Health Publications meldt zelfs dat hardlopen meer calorieën verbrandt dan de meeste andere vormen van lichaamsbeweging. Het werkelijke aantal verbrande calorieën tijdens het hardlopen is echter sterk geïndividualiseerd en hangt af van verschillende factoren.

Snelheid

Hoe sneller je rent, hoe meer calorieën je per minuut verbrandt. Hoewel snel hardlopen uw calorieverbruik verhoogt, is het mogelijk dat u dat snelle tempo niet lang kunt volhouden. Harvard Health Publications meldt dat je ongeveer 240 tot 355 calorieën kunt besteden met een snelheid van 30 km / u, maar je kunt 495 tot 733 calorieën verbranden in dezelfde hoeveelheid tijd met een snelheid van 10 km / u - wat meer is dan een toename van 100 procent.

Lichaamsgewicht

Uw lichaamsgewicht heeft een significante invloed op het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens een lopende training. Een groter lichaam oefent meer inspanning uit en verbruikt meer energie in hetzelfde tempo als een kleiner individu. Harvard Health Publications meldt bijvoorbeeld dat een persoon van 125 pond 240 calorieën verbrandt met 5 mph en 495 calorieën met 30 mph gedurende 30 minuten, een persoon van 185 pond verbruikt 355 calorieën met 5 mph en 733 calorieën met 10 mph voor de helft uur.

Looptijd

Hoe langer je rent, hoe meer calorieën je verbrandt. In feite worden lange trainingsduur van meer dan 250 minuten per week geassocieerd met aanzienlijk gewichtsverlies, meldt een beoordeling uit 2009 gepubliceerd in Geneeskunde en Wetenschap in Sport en Oefening. Ongeacht uw doelstellingen voor gewichtsbeheersing, de 2008 richtlijnen voor lichaamsbeweging voor Amerikanen stel voor om wekelijks 150 tot 300 minuten aerobe oefeningen van matige intensiteit te krijgen. Een 155-pond persoon verdubbelt zijn calorieverbruik van 409 calorieën in 30 minuten tot 818 calorieën in een uur hardlopen met een snelheid van 6,7 mph, merkt Harvard Health Publications op.

Luchttemperatuur

De luchttemperatuur in de omgeving waarin je loopt, beïnvloedt hoeveel calorieën je verbrandt. De American Council on Exercise meldt dat warm weer uw calorieverbruik verhoogt omdat uw lichaam de extra energie gebruikt om zichzelf af te koelen. Dezelfde bron merkt op dat sporten bij koud weer minder calorieën verbrandt dan sporten bij warm weer, tenzij je lichaam rilt tijdens je training. ACE concludeert dat sporten bij matige tot warme temperaturen het beste is voor het verbranden van vet en sporten voor lange duur, wat leidt tot een hoger algemeen calorieverbruik.