Geschiktheid

Hoe ver is een 4K?


Training voor een 4K-run helpt je actief en in vorm te blijven.

Polka Dot Images / Polka Dot / Getty Images

Als je nieuw bent in de wereld van joggen, zul je vrijwel zeker onbekende termen tegenkomen die met joggen te maken hebben. Het is gebruikelijk om verschillende cijfers te horen die zijn gekoppeld aan de letter "K", en hoewel je misschien denkt dat je collega-hardlopers in code praten, verwijzen ze gewoon naar een standaardmanier om de afstand van een run te meten.

Afstand van een 4K-run

De letter "K" in "4K" is een afkorting voor kilometers. Als zodanig vertegenwoordigt de term "4K" een afstand van 4 kilometer. Als u meer gewend bent aan het volgen van afstanden in mijlen, kan een snelle berekening u helpen de lengte van een 4K-run in mijlen te bepalen. Eén kilometer is gelijk aan ongeveer 0,62 mijl, wat betekent dat een 4K-run gelijk is aan ongeveer 2,49 mijl.

Overwegingen in 4K

De mogelijkheid om een ​​4K-run te kunnen voltooien, is afhankelijk van je uithoudingsvermogen en bekendheid met hardlopen. Een hardloper die routinematig deelneemt aan marathons, die ongeveer 26,2 mijl (of ongeveer 42,3 kilometer) overspannen, zou geen moeite moeten hebben om een ​​4K-run te voltooien. Voor een andere hardloper die comfortabelere loopafstanden korter dan 4K is, zou het voltooien van een 4K-run waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid langere afstandstraining vereisen.

Een 4K uitvoeren

Of je je hebt aangemeld voor deelname aan een 4K-race voor fondsenwerving of net hebt gehoord dat het dagelijks volgen van deze afstand je kan helpen om beter in vorm te komen, de tijd die je nodig hebt om de afstand af te leggen, is afhankelijk van de snelheid die je kunt behouden . Als u bijvoorbeeld een gematigd hardlooptempo van 5 mijl per uur kunt handhaven, wat ongeveer 8 kilometer per uur is, duurt het ongeveer 30 minuten om de 4K-run te voltooien.

Running voordelen

Gedurende de week meerdere runs - 4K of anderszins - is een effectieve manier om uw gezondheid te verbeteren. Hardlopen, merkt het Better Health Channel op, helpt je je botdichtheid te versterken, je gewicht te behouden, je cardiovasculaire uithoudingsvermogen te vergroten en verschillende belangrijke spiergroepen in je lichaam op te bouwen. Als je tijdens je run kniepijn ervaart, verlaag je tempo naar een wandeling. Lopen heeft minder gezamenlijke impact dan hardlopen en biedt nog steeds een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen.

Bronnen (1)