Geschiktheid

Hoe ver te lopen om 100 calorieën te verbranden


Ren regelmatig om uithoudingsvermogen op te bouwen.

Comstock-afbeeldingen / Comstock / Getty-afbeeldingen

Je hebt twee koekjes opgeslokt of van de helft van een suikerhoudende frisdrank gedronken en je wilt het verbranden. Hardlopen lijkt een goede keuze, maar hoe ver moet je gaan om die 100 calorieën te verbranden?

Een mijl lijkt het magische getal om 100 calorieën te verbranden, ongeacht hoe snel of langzaam je gaat. U kunt iets meer in een mijl verbranden als u veel weegt of zeer inefficiënt bent tijdens het hardlopen. Maar zelfs als je de afstand in een elitetempo verslaat, verbrand je niet meer calorieën.

Calorie-verbrandingsfactoren

Het aantal calorieën dat u tijdens een trainingsactiviteit verbrandt, hangt meestal af van de tijd die u besteedt aan het werk, uw grootte, uw efficiëntie en uw intensiteit. Als je vertraagt ​​tijdens het hardlopen, verbrand je minder calorieën elke minuut dat je hardloopt, maar het kost je gewoon meer tijd om een ​​mijl af te leggen - dus je verbrandt calorieën langer. Bijvoorbeeld, een persoon van 150 pond die in 10 minuten een mijl hardloopt, verbrandt ongeveer 113 calorieën. Als ze langzamer wordt tot 12 minuten, verbrandt ze 115 calorieën op dezelfde afstand, redelijk dicht bij hetzelfde aantal. Ze ging echter op dezelfde afstand - het duurde gewoon langer.

Als u meer weegt, verbrandt u meer calorieën wanneer u een mijl aflegt, maar de meeste calorieëncalculators houden rekening met uw basaal metabolisme en de hoeveelheid calorieën die u tijdens de inspanning verbrandt. Je basale metabolisme is het aantal calorieën dat je verbrandt om te bestaan ​​- om te ademen, interne organen te bedienen en te denken. Een groter lichaam heeft een grotere motor. Zoals opgemerkt door het tijdschrift Competitor, zijn de 100 verbrande calorieën tijdens het hardlopen een "netto" energieverbranding. Je verbrandt altijd calorieën; een kilometer hardlopen laat je ongeveer 100 calorieën verbranden boven je norm.

The Afterburn Matters

Waar je snelheid en inspanning in de loop van een kilometer echt toe doen, is in de afterburn. Na het sporten blijf je calorieën verbranden terwijl je lichaam zichzelf herstelt naar de toestand voorafgaand aan de oefening. Het duurt langer voor je lichaam om na een snelle mijl af te nemen dan na een snel tempo, wat betekent dat er meer calorieën worden verbrand. Hoeveel calorieën u precies verbrandt tijdens dit zuurstofverbruik na de training, of EPOC, hangt af van uw grootte, hoe hard u hebt gelopen en uw fitnessniveau.

EPOC is een van de redenen waarom intervaltraining zo effectief is bij vetverlies. Intervaltraining houdt in dat periodes van zeer hoge intensiteit worden afgewisseld met periodes van gemakkelijk lopend. Een voorbeeld intervaltraining kan 30 seconden lopen in een volledig tempo omvatten, gevolgd door drie tot vier minuten wandelen, vier tot zes keer herhaald. Dit protocol hielp vrouwen om na zes weken 8 procent van hun lichaamsvetmassa te verliezen, meldde een studie gepubliceerd in een 2014 kwestie van Toegepaste Fysiologie, Voeding en Metabolisme.

Je verbrandt meer dan 100 calorieën in zo'n hardloopprogramma, omdat je zeker meer dan een mijl moet afleggen. Als je de uitdaging aangaat om sprinttraining te pushen, is het het beste om de training niet op back-to-back-dagen te doen. Door uzelf een beetje herstel te geven, kunt u elke training met uw beste inspanning uitvoeren en vermindert u het risico op letsel.

Bronnen (2)