Geschiktheid

Hoe snel is 10 op een loopband?


Een loopband heeft verschillende snelheden en hellingen om uw training uitdagend te houden.

Chris Clinton / Photodisc / Getty Images

De loopband is een handig stuk fitnessapparatuur voor thuis en in de sportschool. Uw wandel- of joggingtrainingen kunnen op elk moment van de dag en onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd wanneer u een loopband gebruikt. Loopbanden worden door veel fabrikanten gemaakt en als je het cijfer 10 op het computerscherm ziet, betekent dit een van twee dingen: snelheid of helling.

Gebouwd voor snelheid

De snelheid van de bewegende loopband wordt gemeten in mijl per uur, of mph. Dit hangt samen met hoe snel je vooruit zou gaan als je buiten liep of jogde. Veel loopbanden - die van hoge kwaliteit - hebben snelheidsopties van 0,5 tot 10 km / u. Als u de snelheid verhoogt tot 10 op de loopband, loopt u met 10 km / u. Dat is een snel tempo en komt overeen met een mijl van 6 minuten.

Grotere hoogten bereiken

Hoogwaardige loopbanden hebben ook hellingsaanpassingen. In plaats van op vlakke grond te trainen, kunt u met een helling bergop lopen of joggen. Uw training wordt een grotere uitdaging wanneer u de voorkant van de loopband optilt. Deze hoogte wordt berekend in een percentage en wordt ook wel het cijfer genoemd. Een 10 op deze indicator betekent dat er een hellingsgraad van 10 procent wordt gekozen, die het maximum benadert. Sommige loopbanden verhogen tot 15 procent. In dit tempo zou je serieus moeten zweten, zelfs als je gewoon stevig wandelt.

Bijhouden

Als u met 10 km / u traint, rent of loopt u niet of jogt u. Deze hardloopsnelheid is gelijk aan een zes-minuten-mijl, wat betekent dat u 10 mijl in één uur kunt afleggen als u dat tempo aanhoudt. Warm altijd op voordat u de snelheid verhoogt tot 10 mph. Loop of jog vijf minuten voordat je je tempo verhoogt voor je training om je gewrichten te beschermen en je cardiovasculaire systeem voor te bereiden op de sessie.

Doel instellen

Als uw doel is om een ​​mijl van zes minuten te rennen, verhoog dan geleidelijk uw hardlooptempo met elke wekelijkse training. Begin bijvoorbeeld met een lichte jog op 5 mph en verhoog de volgende week je snelheid tot 5,5 mph. Als je je maximale snelheid nadert, voeg dan sprintintervallen toe met 15 km / u gedurende 15 tot 30 seconden. Ren bijvoorbeeld één minuut met 8 km / u en sprint gedurende 15 seconden met 10 km / u. Ga door met de intervallen en verhoog geleidelijk de lengte van uw sprintintervallen totdat u in staat bent om continu met 10 km / u te rennen.