Sport

Hoe een snelle schoolslag te doen


Vooruitkijken terwijl je ademt, helpt je heupen in lijn te houden.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

De schoolslag wordt vaak gezien als een ontspannen zwemstijl. Het vereist meer kracht en energie dan andere slagen, maar dat betekent niet dat je niet snel een schoolslag kunt zwemmen. Je begint de beroerte liggend in het water met je armen uitgestrekt voor je hoofd. Veeg vervolgens je armen zijwaarts onder het water naar achteren, breng je benen naar je lichaam met de knieën gebogen terwijl je naar buiten schopt voordat je je benen weer bij elkaar brengt. Deze lelijke maar krachtige beenbeweging staat bekend als een kikkerschop. Vermindering van weerstand en toenemende voortstuwing is de sleutel tot het zwemmen van een snelle schoolslag.

1.

Strek je armen voor je lichaam. Steek uw hoofd tussen uw armen. Plaats uw hoofd zodanig dat uw oren zich op dezelfde hoogte bevinden als uw uitgestrekte armen.

2.

Trek hard achteruit tegen het water, armen gescheiden in een kleine zwaai evenwijdig aan het oppervlak om jezelf vooruit te stuwen. Steek je handen ongeveer 12 centimeter buiten je schouderbreedte uit om je snelheid te verhogen. Te breed vegen vermindert eigenlijk je snelheid.

3.

Til je hoofd op om te ademen terwijl je handen ongeveer een schouderbreedte uit elkaar reiken. Til je hielen tegelijkertijd omhoog om je benen te positioneren voor de volgende trap terwijl je ademt. De timing van uw ademhaling is belangrijk bij het verhogen van de snelheid en efficiëntie van uw schoolslag.

4.

Versnel je kick om sneller door het water te bewegen. Het is een veel voorkomende fout voor schoolslagzwemmers om hun benen te scheiden en ze samen te trekken in een knijppatroon, zegt NCAA-kampioen zwemcoach Ernest Maglischo. Helaas dient dit alleen om weerstand te creëren. Om uw snelheid te verhogen, breng uw benen omhoog naar uw lichaam, houd uw knieën bij elkaar, duw met uw voeten en houd uw tenen naar de bodem van het zwembad gericht om sneller vooruit te komen. Dit creëert veel meer kracht dan proberen het water achter je te knijpen.