Sport

Fast Twitch-oefeningen voor basketbal


Snelle spiertrekkingen kunnen je explosiever en wendbaarder maken op het veld.

Succes op het basketbalveld vereist niet alleen heel veel oefening, maar ook de ontwikkeling van bepaalde spiergroepen waarmee u sneller en wendbaarder kunt worden en hoger kunt springen. Snelle spiertrekkingen zijn de primaire actieve spieren waarmee uw lichaam snel kan reageren zonder moe te worden. Omdat basketbal een spel van constante beweging en korte snelheden is, kun je door het ontwikkelen van snelle spiertrekkingen een betere basketbalspeler worden.
,

Snelle sprongen

Springende oefeningen zijn enkele van de meest effectieve oefeningen voor het ontwikkelen van snelle spiertrekkingen. Omdat basketbal veel springen vereist, is er geen betere plek om te beginnen dan snelle sprongen maken. Begin met het uitkiezen van een plek op het bord en spring met uitgestrekte armen om die plek te raken. Houd je voeten bij elkaar en land elke keer op dezelfde plek, spring zodra je landt en raak elke keer dezelfde plek aan. Spring 20 keer op beide voeten - 20 aan je rechterkant en 20 aan je linkerkant, en kies elke keer een plekje een beetje hoger op het bord.

Hoge knie lopen

Korte sprints en elke variatie in hardlopen helpen je bij het ontwikkelen van snelle spiertrekkingen. Sprints zijn effectief, maar door je hardloopstijl aan te passen tijdens het sporten, kun je efficiënter het soort spieren opbouwen dat nodig is voor snelheid en explosiviteit op het basketbalveld. Ren door je knie tot aan je middel uit te breiden bij elke stap. Hoe verder je je knie kunt brengen zonder jezelf te verwonden, hoe beter. Een sterke duw van de grond en een overdreven lift helpen je basketbalspieren op te bouwen.

Zware squats

Alle variaties van squats kunnen je helpen je snelle spiertrekkingen op te bouwen, maar een van de meest veeleisende staat bekend als de zware squat. Hurk zo laag als je kunt met gelijk gewicht op beide voeten, spring dan omhoog vanuit staande positie en spring zo hoog als je kunt. Land en keer terug naar de oorspronkelijke squatpositie. Eén sprong moet in één seconde worden voltooid, zodat je 10 keer in 10 seconden hurkt-springt. Deze sprongen zijn zeer veeleisend, dus twee sets van 10 moeten voldoende zijn.

Opdrukken

Je onderlichaam is niet het enige dat je zou moeten ontwikkelen om goed in hoepels te zijn. Verdediging spelen, snel je sprong laten schieten en snelle handen hebben zijn allemaal belangrijke aspecten van een basketbalspeler zijn. Je biceps, triceps en borst bevatten veel snelle spiertrekkingen die je kunnen helpen je snelheid te verhogen. De eenvoudigste training om deze snelle spiertrekkingen te ontwikkelen, zijn basisopdrukoefeningen. Push-ups met het juiste formulier worden beschouwd als een van de meest effectieve oefeningen die u kunt doen.

Fotocredits

  • Stockbyte / Stockbyte / Getty Images