Geschiktheid

Hoe sneller op de fiets te komen


Gebruik verschillende trainingstechnieken om uw fietssnelheid te maximaliseren.

Thomas Northcut / Photodisc / Getty Images

Bekijk een professionele wielerwedstrijd of criterium en je zult versteld staan ​​van de snelheden die elite fietsers kunnen bereiken en behouden. Je bent waarschijnlijk niet op zoek naar de volgende Mark Cavendish, maar je kunt een pagina nemen van de trainingsregimes van wielrenners op hoog niveau om je spel te versnellen. Zorg goed voor je lichaam en implementeer verschillende trainingsmethoden om je naar de voorkant van het peloton te werken tijdens je groepsritten of races.

1.

Voer een of twee dagen per week hoge intensiteitsintervallen uit om uw piekvermogen te verbeteren. Als u een fietscomputer of een gemeten koers hebt, kunt u afstandsintervallen maken - gebruik anders een horloge en voer getimede uit. De lengte van intervallen kan variëren. Voltooi bijvoorbeeld een sprint van 50 meter, herstel drie minuten met een gemakkelijke draai en herhaal het interval vier tot vijf keer.

2.

Doe drie tot vier dagen per week aan weerstandstraining om kracht op te bouwen. Samengestelde beenoefeningen, zoals squats, lunges en legpress, zijn zeer voordelig voor fietsers die hun snelheid willen verbeteren. Hoewel je benen je prioriteit kunnen zijn, moet je je bovenlichaam en kern niet verwaarlozen. Varieer uw sets, herhalingen en gewichten bij elke training om te voorkomen dat uw lichaam zich aanpast en plateert.

3.

Rijd met mensen die sterker zijn dan jij. Groepstraining ritten zijn geweldig, en de kameraadschap zal je aanmoedigen om jezelf harder te duwen als je met fietsers fietst die sneller zijn dan jij. Zorg ervoor dat je het gebied kent, zodat je de weg terug kunt vinden als je wordt gevallen.

4.

Neem eenmaal per week plyometrische trainingen op. Deze oefeningen, inclusief boxsprongen en sprints, helpen je explosieve kracht op te bouwen om te sprinten en heuvels aan te pakken.

5.

Zorg voor voldoende rust. Gun jezelf elke week een tot twee dagen totale rust en luister naar je lichaam. Trainen wanneer uw lichaam pijnlijk en afgebroken is, kan leiden tot overtraind letsel en problemen. Als u denkt dat uw lichaam een ​​week extra moet rusten, neem het dan. Op de lange termijn zal het u meer ten goede komen dan training door uitputting.

Tip

  • Voeding en hydratatie zijn ook belangrijke factoren om ook een snellere fietser te worden. Eet een gezond, uitgebalanceerd dieet en vermijd bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk. Overweeg tijdens lange of intensieve trainingssessies een sportdrank toe te voegen om uw spieren van brandstof te voorzien.

Waarschuwing

  • Praat met uw arts voordat u aan een nieuw trainingsprogramma begint. Geef jezelf de tijd om kracht en snelheid op te bouwen op de fiets - het zal niet 's nachts gebeuren en als je het overdrijft, kun je op een zijspoor belanden met een blessure. Draag een helm wanneer u rijdt.