Geschiktheid

Wat is het snelste bedrag dat u moet afvallen?


Neem oefeningen op in uw schema om op een gezonde manier af te vallen.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Hoewel je misschien gemotiveerd bent om zo snel mogelijk af te vallen, vergroot je je kansen om het gewicht eraf te houden als je moeite doet om geleidelijk af te vallen. Te snel afvallen kan gevaarlijk zijn. Maar door aanpassingen aan uw levensstijl aan te brengen zodat u uw lichaamsvet na verloop van tijd verlaagt, zorgt u voor gezonde keuzes die u op de lange termijn kunt behouden.

Gezond gewichtsverlies

Dr. Donald Hensrud van MayoClinic.com beveelt aan dat het snelste tarief waarmee u gewicht moet verliezen elke week 1 tot 2 pond is. Om af te vallen, verhoogt u het aantal calorieën dat u verbrandt met lichaamsbeweging en vermindert u hoeveel calorieën u opneemt door gezond te eten. Elk pond vetverlies vereist een tekort van 3500 calorieën. Dit betekent dat om elke week 1 tot 2 pond te verliezen, je je trainingsschema en eetgewoonten moet aanpassen om elke zeven dagen een tekort van 3500 tot 7000 calorieën te creëren.

Voordelen van geleidelijk gewichtsverlies

Het verliezen van 1 tot 2 pond per week vereist dat u regelmatige periodes van oefening in uw regime opneemt en geleidelijke veranderingen aanbrengt in wat u eet. In plaats van te springen in extreme trainingen en drastische dieetbeslissingen te nemen, moet u kleine veranderingen doorvoeren die u op de lange termijn beter kunt handhaven.

Gevaren van snel gewichtsverlies

Afvallen in een sneller tempo dan 1 tot 2 pond per week suggereert dat je iets anders dan vet verliest, merkt Dr. Hensrud op. De enige manier om vet te verliezen is door een calorietekort te creëren, wat een uitdaging is om snel te doen. Daarom, als je snel een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliest, verlies je waarschijnlijk water of zelfs je spiermassa. Bovendien kan het proberen om sneller af te vallen door het nemen van dieetpillen of andere vrij verkrijgbare medicijnen gevaarlijke bijwerkingen hebben. Ze werken vaak als een diureticum of laxeermiddel en je verliest uiteindelijk de nodige vloeistoffen.

Op de juiste manier afvallen

Om gezond af te vallen, beveelt de American Council on Exercise aan dat u consequent lichamelijke activiteit in uw dag opneemt en kleine wijzigingen aanbrengt in uw eetplan. Ze merken op dat 89 procent van de leden van de National Weight Control Registry, dat zijn mensen die gewicht hebben verloren en dit minstens een jaar hebben weggehouden, dit deden door gezond eten en bewegen te combineren. Begin met korte periodes van oefening en verhoog dan geleidelijk je trainingsduur elke week totdat je bijna elke dag minstens 30 minuten krijgt. Om uw calorie-inname te verminderen, in plaats van te benadrukken over het tellen van calorieën, moet u de portiegroottes van uw maaltijd met 10 tot 15 procent verminderen.