Voeding

Vet, koolhydraten en vezels van amandelen


Amandelen bieden veel gezonde voedingsstoffen, waaronder gezond vet en vezels.

Hemera Technologies / Photos.com / Getty Images

Amandelen zorgen voor een heerlijke en voedzame snack. Je kunt ze ook toevoegen aan maaltijden voor extra crunch en smaak. Amandelen zijn een goede bron van gezond vet en eiwitten en andere voedingsstoffen. Snack op 12 tot 23 hele rauwe amandelen of hak amandelen en voeg toe aan salades, desserts of warme gerechten zoals kip om alle voordelen van deze noten te krijgen.

Goed voor je vet en koolhydraten

Een portie amandelen is een vierde beker, 1 ounce of ongeveer 23 rauwe amandelen. Een portie amandelen levert ongeveer 14 gram vet, dat voornamelijk gezond onverzadigd vet is. Van deze 14 gram vet is ongeveer 9 gram enkelvoudig onverzadigd vet en ongeveer 3 1/2 gram zijn meervoudig onverzadigd vet. Een portie amandelen bevat ook ongeveer 6 gram koolhydraten, voornamelijk gezond - voor u vezels. Van de 6 gram koolhydraten in 1 ons amandelen is 3 1/2 gram vezel.

Enkelvoudig onverzadigd vet in amandelen

Hoewel amandelen zowel enkelvoudig onverzadigde als meervoudig onverzadigde vetten bevatten, bevatten ze meer enkelvoudig onverzadigd vet. De Academie voor voeding en diëtetiek identificeert amandelen als een goede bron van dit vet. De Academy of Nutrition and Dietetics beveelt aan om 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën uit vet te halen en tegelijkertijd verzadigd en transvet te beperken. De Academie stelt dat er geen dagelijkse aanbeveling is voor hoeveel van je dagelijkse vetinname enkelvoudig onverzadigd of meervoudig onverzadigd vet moet zijn. Studies ondersteunen dat enkelvoudig onverzadigde vetten slechte cholesterol en bloedsuiker kunnen verlagen, zolang je verzadigde vetten en koolhydraten ermee vervangt. Bijvoorbeeld, snack op 1 ons amandelen in plaats van 1 ons kaas of een tortilla.

Afvallen met amandelen

Een studie uit 2003, gepubliceerd in het "International Journal Of Obesity and Related Metabolic Disorders", vergeleek amandelen met complexe koolhydraten bij twee groepen mensen met een caloriearm dieet voor gewichtsverlies. De onderzoekers ontdekten dat de amandelgroep een grotere afname in lichaamsgewicht, lichaamsvet, tailleomtrek en systolische bloeddruk had, terwijl beide groepen een afname in diastolische bloeddruk, slechte cholesterol en triglyceriden ervoeren. Meer studies zijn nodig over dit onderwerp omdat de amandelgroep ook verlagingen van goede cholesterol ervoer.

Vezel in amandelen

Te veel vet en calorieën in het dieet kunnen leiden tot gewichtstoename, maar de vezel in amandelen kan zelfs een deel van dat vet blokkeren dat wordt geabsorbeerd, volgens een studie gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" in 2012. De redenering achter dit is dat een deel van het vet is ingekapseld in de vezel van de amandel, waardoor u het niet kunt opnemen. Onderzoekers van deze studie ontdekten dat amandelen slechts 129 calorieën per portie hebben, wat 32 procent minder is dan de 164 calorieën die worden bepaald door het Atwater-factorsysteem dat wordt gebruikt om calorieën te berekenen voor voedingswaarde-etiketten.