Voeding

Is vetvrije zure room gezond?


Vetvrije zure room bevat enkele nuttige voedingsstoffen.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Met mate geconsumeerd, draagt ​​zure room bij aan een uitgebalanceerd dieet. Door te kiezen voor vetvrije zure room kunt u het zeer hoge calorie- en vetgehalte van volle zure room vermijden en kunt u USDA-voedingsrichtlijnen volgen, die aanbevelen om vetarme of vetvrije zuivelproducten te kiezen boven volvet versies. Vetvrije zure room biedt ook wat voedingswaarde en draagt ​​bij aan uw dagelijkse vitamine- en mineraleninname.

Basis voedingsinformatie

Een portie van 1/2 kopje vetvrije zure room bevat slechts 85 calorieën - aanzienlijk minder dan de 222 calorieën in een equivalent portie volle vetzure room. Ongeveer 85 procent van deze calorieën komt uit het koolhydraatgehalte van vetvrije zure room. Deze koolhydraten leveren energie die je hersenen en andere weefsels van brandstof voorziet, maar de lactosesuiker in zure room kan spijsverteringsstoornissen veroorzaken als je lactose-intolerantie hebt. Vetvrije zure room biedt een kleine hoeveelheid eiwit - 3,5 gram per portie - en bevat, zoals de naam al aangeeft, geen vet. Volle zure room bevat daarentegen 23 gram vet per portie, waaronder 13 gram verzadigd vet.

Calcium en fosfor

Zure room biedt wat voedingswaarde dankzij het calcium- en fosforgehalte. U vertrouwt op fosfor om DNA- en celmembranen te maken en gebruikt zowel calcium als fosfor om nieuw botweefsel te synthetiseren. Calcium helpt ook bij het reguleren van uw bloedsuikerspiegel door de afgifte van insuline te regelen en ondersteunt de communicatie van zenuwcellen. Een portie van 1/2 kopje vetvrije zure room bevat 109 milligram fosfor en 144 milligram calcium - respectievelijk 16 en 14 procent van uw dagelijks aanbevolen fosfor- en calciuminname.

Vitaminen A en B-12

Eet vetvrije zure room en je verhoogt ook je vitamine-inname, met name vitamine A en B-12. Elke portie van 1/2-kopjes bevat 0,34 microgram vitamine B-12 - 14 procent van de aanbevolen dagelijkse inname - samen met 293 internationale eenheden vitamine A, wat 10 en 13 procent uitmaakt van de dagelijkse vitamine A-inname die is ingesteld voor respectievelijk mannen en vrouwen. Vitamine B-12 activeert een enzym, methioninesynthase genaamd, waarvan de functie is gekoppeld aan een lager risico op hart- en vaatziekten. Vitamine A en B12 helpen uw lichaam ook om nieuwe rode bloedcellen aan te maken, een proces dat essentieel is voor een gezonde zuurstofcirculatie.

Selenium en Riboflavine

Vetvrije zure room verhoogt ook uw opname van selenium en riboflavine aanzienlijk. Je lichaam gebruikt riboflavine of vitamine B-2 om een ​​enzymenfamilie te activeren die nodig is voor de leverfunctie en om voedsel om te zetten in energie. Een portie vetvrije zure room biedt 172 microgram riboflavine, wat 16 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 13 procent voor mannen. Het selenium in vetvrije zure room helpt de celgroei te reguleren, speelt een rol bij de werking van spiercellen en beschermt uw bloedvaten tegen schade. Elke portie vetvrije zure room biedt 6 microgram selenium, of 11 procent van uw dagelijkse behoeften.