Geschiktheid

Vetverbrandende training voor beginners


Een stevige wandeling is een geweldige manier voor beginners om wat vet te verbranden.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Je hebt besloten om te trainen en wat vet te verbranden, maar je weet niet zeker waar je moet beginnen. U hoeft geen zin te hebben in uw trainingen of uzelf te doden in de sportschool om vet te verbranden. Beginners moeten het simpel houden en je lichaam laten wennen aan lichaamsbeweging. Alle activiteit verbrandt calorieën, maar cardiovasculaire oefeningen zullen je de meeste waar voor je geld geven als het gaat om het verbranden van vet.

Bind je schoenen vast

Houd je cardio eenvoudig maar uitdagend als je een beginner bent. Lopen is een geweldige manier om te beginnen omdat er geen andere uitrusting voor nodig is dan een paar goede sportschoenen. Afhankelijk van je huidige fitnessniveau, kun je misschien slechts vijf tot tien minuten per keer lopen - maar je verbrandt calorieën en je wordt beter. Je doel is om vijf keer per week gedurende 30 tot 60 minuten per sessie cardio-oefeningen op te bouwen. Voeg elke week een tot twee minuten toe aan je looptrainingen totdat je er bent.

Houd het vuur brandend

Lopen impliceert dat het gemakkelijk is, maar dat zou het niet moeten zijn. Je intensiteitsniveau tijdens cardio moet matig tot hoog zijn - loop sneller of voeg wat heuvels toe om het uitdagend te houden. Naarmate uw uithoudingsvermogen verbetert, voegt u korte intervallen van jogging toe. Je kunt bijvoorbeeld opwarmen met vijf minuten stevig wandelen. Jog 20 tot 30 seconden, loop dan 90 seconden tot twee minuten. Blijf minstens 20 minuten afwisselen en loop dan vijf minuten om af te koelen. Intensieve intervaltraining helpt je meer calorieën en vet te verbranden. Je kunt dit ook doen op een elliptische of hometrainer door de weerstand en het tempo gedurende 20 tot 30 seconden te verhogen.

Pomp wat ijzer

Hoewel cardio effectiever is in het verbranden van vet, verhoogt de spier die je aan je lichaam toevoegt door regelmatige krachttrainingen je metabolisme voor nog meer vetverbranding, volgens de American Council on Exercise. Beginners moeten op niet-opeenvolgende dagen twee of drie keer per week weerstandsoefeningen doen. Begin met een set van acht tot 12 herhalingen voor elke oefening en ga door naar drie sets. Gebruik een uitdagende weerstand om je lichaam te duwen en verander je routine elke zes tot acht weken.

Voorbeeld training

Met behulp van een tool zoals de American Council on Exercise's Exercise Library kunt u het lichaamsdeel kiezen dat u wilt werken, uw fitnessniveau en zelfs de te gebruiken apparatuur. Deze routine is een voorbeeld van beginnersoefeningen die elke belangrijke spiergroep in uw lichaam trainen. Begin met knielen op een mat en doe acht tot 12 knielende pushups voor je borst en armen. Sta op en pak een set halters en voer laterale verhogingen uit voor je schouders. Houd de halters in de hand en doe een aantal squats voor je onderlichaam. Leun vervolgens naar voren en voer met je bovenarmen naar achteren een set terugslag voor je triceps uit. Sta op en doe een set biceps-krullen. Gebruik een bank of step en doe afwisselend step-ups met of zonder de halters voor je onderlichaam. Doe op een mat wat Supermans op je buik door je armen en benen op te tillen. Eindig door op je rug te rollen en een aantal basiscrunches te doen voor je buikspieren. Vergeet niet om 30 tot 60 minuten cardio-activiteit toe te voegen voor een volledige training.

Bronnen (1)