Voeding

Hoe een zoete tand te voeden met een koolhydraatarm dieet


Met planning, kunt u uw cake hebben en het ook eten.

Medioimages / Photodisc / Photodisc / Getty Images

Een van de moeilijkste onderdelen van het volgen van een koolhydraatarm dieet kan het opgeven van je zoete lekkernijen zijn. Volgens de Mayo Clinic laten koolhydraatarme diëten overal 50 tot 150 gram koolhydraten per dag toe, waardoor er niet veel ruimte is voor het dessert. Maar het kijken naar je inname van koolhydraten betekent niet dat je je zoetekauw helemaal moet negeren. Door portiegroottes te beheersen, voedingswaarde-etiketten te lezen en uw maaltijden in evenwicht te brengen met uw dessert, is het mogelijk manieren te vinden om uw verlangens te bevredigen zonder uw dieet op te blazen.

1.

Eet yoghurt als snack of dessert. Als het wordt gezoet met een suikervervanger, is het arm aan koolhydraten en kan het in verschillende dessertachtige smaken komen.

2.

Eet fruit. Houd uw portie tot 1/2 kop en voeg geen suiker toe. Als je het fruit meer als dessert wilt laten voelen, probeer dan een suikervrije chocoladesaus toe te voegen, of meng fruit met suikervrije slagroom.

3.

Meng 1/2 kopje fruit met een eiwit, zoals noten, notenboter of kaas. Het eiwit zorgt ervoor dat je je vol blijft voelen en vergroot je portiegrootte zonder je koolhydraten te verhogen.

4.

Eet zo weinig mogelijk koolhydraten bij je maaltijd als je een dessert wilt. Een salade met kip en een vinaigrette-dressing zou voldoende zijn.

5.

Deel een dessert tussen meerdere mensen. Het hebben van een of twee beten kan meestal voldoen aan een zoete hunkering.

6.

Kies de desserts die minder koolhydraten bevatten door het voedingswaarde-etiket te lezen.

7.

Eet een light frisdrank in plaats van normaal, of gebruik een kunstmatig gezoete gearomatiseerde drankmix. Kunstmatige zoetstoffen zijn prima om met mate te gebruiken.

8.

Vervang een deel van de suiker in het recept met een kunstmatige zoetstof zoals sucralose tijdens het bakken. Je kunt ook gewoon minder suiker gebruiken dan het recept vereist, vaak tot de helft uitsnijden.

Dingen nodig

  • Fruit
  • Yoghurt
  • noten
  • Notenboters
  • Kaas
  • Light frisdrank
  • Kunstmatige zoetstoffen (drinkmixen, siropen, enz.)

Tip

  • Breng altijd de rest van uw dieet in evenwicht met uw zoete lekkernijen. Snoepjes hebben is prima, maar vergeet niet dat fruit, groenten, eiwitten en volle granen belangrijke onderdelen zijn van een uitgebalanceerd dieet.

Waarschuwing

  • Er kunnen gezondheidsrisico's zijn verbonden aan een koolhydraatarm dieet. Neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u aan een dieetplan begint.