Geschiktheid

Hoe u uw BMI en caloriebehoeften kunt berekenen


Uw BMI kan aangeven of u moet afvallen of aankomen.

Creatas-afbeeldingen / Creata's / Getty-afbeeldingen

Het berekenen van uw body mass index, of BMI, kan u helpen erachter te komen of u te weinig, te veel of precies de juiste hoeveelheid weegt, op basis van uw lengte en gewicht. Volgens het National Heart, Lung en Blood Institute en MayoClinic.com geeft een BMI tussen 18,5 en 24,9 aan dat u op een normaal gewicht bent. Een BMI die te hoog (boven 24.9) of te laag (onder 18.5) is, kan erop duiden dat u moet afvallen of aankomen. Om dit te doen, moet u eerst bepalen hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft om zijn huidige activiteitsniveau te handhaven en vervolgens omhoog of omlaag aanpassen, afhankelijk van uw gewichtsdoelen.

Hoe uw BMI te berekenen

1.

Weeg jezelf en meet je lengte in inches.

2.

Vierkant je lengte in inches - dat wil zeggen, vermenigvuldig je lengte met zichzelf. Als u bijvoorbeeld 5'8 × of 68 inch bent, vermenigvuldigt u 68 met 68, wat neerkomt op 4.624.

3.

Verdeel uw gewicht in ponden door het resultaat van het kwadrateren van uw lengte in inches. Als u bijvoorbeeld 170 pond weegt, deelt u 170 door 4.624, wat resulteert in 0.0368.

4.

Vermenigvuldig het quotiënt met 703. Vermenigvuldig bijvoorbeeld 0,0368 met 703, wat, afgerond op de dichtstbijzijnde tiende, resulteert in 25,87. Dat resultaat zou volgens het National Heart, Lung en Blood Institute in het overgewicht terechtkomen.

Hoe uw calorische behoeften te achterhalen

1.

Bereken uw calorische behoeften met behulp van een online calculator, zoals degene die MayoClinic.com biedt.

2.

Voer uw leeftijd, lengte, gewicht en geslacht in.

3.

Selecteer uw activiteitsniveau - Inactief, enigszins actief, actief en zeer actief. Omdat het aantal calorieën dat je nodig hebt afhankelijk is van hoe actief je bent (wat is hoeveel energie je verbruikt), selecteer je het activiteitsniveau dat het beste beschrijft hoe actief je elke dag bent. Uw dagelijkse caloriebehoeften zullen veranderen op basis van hoe actief of inactief u bent.

4.

Gebruik de caloriecalculator zo vaak als u wilt, vooral als uw activiteitsniveau verandert, om ervoor te zorgen dat u het optimale aantal calorieën voor uw activiteitsniveau verbruikt. Dit is het optimale aantal calorieën om u te helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies of gewichtstoename te bereiken.

Tips

  • Raadpleeg uw arts voordat u begint met een afslankprogramma.
  • U kunt een online BMI-calculator gebruiken, zoals wat de Mayo Clinic en het National Heart, Lung en Blood Institute bieden.
  • Om uw caloriebehoeften te berekenen zonder een online rekenmachine te gebruiken, kunt u de Harris-Benedict Formula gebruiken, die eerst uw basismetabolisme (BMR) berekent en vervolgens bepaalt hoe actief u bent om te schatten hoeveel calorieën u nodig hebt om uw huidige gewicht te behouden . De American Council on Exercise and Health FIT biedt informatie over het gebruik van de formule en de interpretatie van de resultaten.

Waarschuwing

  • De BMI kan geen onderscheid maken tussen hoeveel van uw gewicht vet is en hoeveel spier is. Omdat spieren meer wegen dan vet, kan de BMI lichaamsvet overschatten bij sporters, bodybuilders en anderen met spieropbouw. Het kan ook lichaamsvet onderschatten bij mensen met minder gespierde lichaamsbouw of ouderen, die mogelijk spiermassa hebben verloren naarmate ze ouder worden. Misschien wilt u andere gezondheidsbeoordelingen uitvoeren, zoals de huidplooitest of de tailleomtrekstest, om beter te kunnen inschatten of u te zwaar of te zwaar bent.