Geschiktheid

Hoe te achterhalen welke maat bokstrainingshandschoenen u draagt


Het dragen van de juiste maat bokshandschoenen is essentieel voor de veiligheid.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

Als je nieuwsgierig bent naar de bokssport maar niet toegewijd genoeg bent om je eigen uitrusting te kopen, hebben veel sportscholen handschoenen en andere uitrusting die je kunt gebruiken. Als je eenmaal een grote interesse in de zoete wetenschap ontwikkelt, of gewoon het zat bent om oude, zweterige apparatuur te delen, is het tijd om te investeren in je eigen paar handschoenen voor training. Uitzoeken welke maat handschoenen u moet kopen, is grotendeels een kwestie van het evalueren van uw handgrootte en lichaamsgewicht.

1.

Meet de omtrek van een hand, in inches, met behulp van een meetlint. Hoewel een metalen meetlint kan werken, is een zachte, plastic tape gemakkelijker te gebruiken. Houd een hand plat en wikkel de tape rond de hand bij je knokkels. U krijgt waarschijnlijk een getal tussen 6 en 10 inch.

2.

Weeg jezelf op een weegschaal en noteer je gewicht, in ponden. Om de meest nauwkeurige meting te verkrijgen, weeg je voordat je gaat ontbijten en doe je dit voordat je je aankleedt.

3.

Noteer de omtrek van uw hand en uw gewicht en houd deze cijfers bij de hand wanneer u op zoek gaat naar bokshandschoenen. Je handomtrek beïnvloedt of je kleine, middelgrote, grote of extra grote bokshandschoenen nodig hebt. De exacte maatvoering van handschoenfabrikanten varieert. Over het algemeen geven handen met een afmeting van 6 tot 7,5 inch kleine handschoenen aan, 7,5 tot 8,5 inch voor middelgrote handschoenen, 8,5 tot 9,5 inch voor grote handschoenen en handen boven 9,5 inch vereisen extra grote handschoenen.

4.

Gebruik uw gewicht om de hoeveelheid vulling in uw handschoenen te bepalen. Hoe zwaarder je bent, hoe groter je handschoenen zouden moeten zijn. Als u minder dan 126 pond weegt, koop dan 12 of 14 ounce handschoenen. Als u 127 tot 160 pond bent, gebruik dan 14 tot 16 ounce handschoenen en als u 161 tot 180 pond bent, gebruik dan 16 tot 18 ounce handschoenen. Als u meer dan 180 pond weegt, zijn 18 ounce handschoenen geschikt.

Dingen nodig

  • Meetlint
  • Schaal

Tips

  • Ervaren boksers gebruiken verschillende maten handschoenen voor training, sparring en wedstrijden. Voor casual boksers zijn een paar trainingshandschoenen of sparringhandschoenen voldoende als u boksen gebruikt voor fitness. Sommige boksers gebruiken liever trainingshandschoenen tijdens boren omdat ze lichter zijn dan sparringhandschoenen.
  • Het kennen van uw metingen is vooral belangrijk bij het online winkelen voor bokshandschoenen. Als u liever in een winkel winkelt, houd dan de metingen bij de hand, maar let op hoe sommige handschoenen passen. De binnenkant van de handschoenen moet ruim genoeg zijn om het grootste deel van je handwraps mogelijk te maken, maar niet zo groot dat de handschoenen rondschuiven. Neem een ​​set handwraps mee wanneer u verschillende handschoenen past om de meest nauwkeurige pasvorm te krijgen.

Waarschuwingen

  • Gebruik nooit uw handschoenen zonder eerst uw handen in te pakken. Hoewel de vulling van de handschoen een mate van bescherming biedt, riskeer je de gezondheid van je knokkels als je geen wraps draagt.
  • Synthetische handschoenen zijn vaak goedkoop, maar staan ​​niet bekend om hun lange levensduur. Als u met uw budget lederen handschoenen kunt aanschaffen, kunt u deze waarschijnlijk jarenlang probleemloos gebruiken.