Geschiktheid

Welke is eerst: zwemmen of sauna?

Welke is eerst: zwemmen of sauna?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het nemen van een sauna na een duik zal je verwarmen en ontspannen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Uw healthclub heeft alle voorzieningen: een fitnessruimte van wereldklasse, alle fitnesslessen die u zich maar kunt wensen, een olympisch zwembad en een sauna. Misschien heb je je nog niet overgegeven aan het nemen van een sauna als je niet zeker bent van de juiste manier om het te gebruiken. Als de belangrijkste vraag in je hoofd is of je voor of na het zwemmen een sauna moet nemen, is het goede nieuws dat er geen goed of fout is.

Eerst zwemmen

Na het zwemmen een sauna nemen kan precies zijn wat u nodig heeft om te ontspannen. Nadat je eerst je rondjes hebt gedaan, is je training uit de weg en de kalmerende hitte is gunstig voor het helpen van je spieren om te herstellen. Als het water waarin je zwemt de neiging heeft om een ​​beetje koud te zijn, is een sauna de ideale manier om je lichaam op te warmen omdat het de bloedstroom helpt verhogen.

Sauna eerst

Als je liever zwemt na het nemen van een sauna, zul je blij zijn te weten dat het een optie is die je veilig kunt oefenen. Het boek "Transculturele gezondheid en sociale zorg" zegt dat zwemmen na een sauna ontspannend kan zijn, maar het kan ook stimulerend zijn, afhankelijk van het temperatuurverschil tussen de sauna en het zwembad. Zwemmen na het zweten in een hete sauna zal je afkoelen en je wakker maken.

Meng het

Als je zwemmen met sauna wilt combineren, ben je in goed gezelschap. De traditionele Finse praktijk van het nemen van een sauna omvat afwisselend de tijd doorgebracht in het zwembad en de sauna. Je begint met 10 minuten in de sauna en raakt vervolgens het zwembad - niet om agressief rondjes te zwemmen, maar om in het koele water rond te lopen totdat je hartslag vertraagt. Ga vervolgens nog 10 minuten terug naar de sauna, gevolgd door nog een lichte tot matige zwemsessie. Je kunt de reeks nog een keer herhalen of klaar zijn na je tweede duik. Het hangt ervan af hoeveel tijd je hebt en of je het gevoel hebt dat je meer tijd aan kunt in de hotbox. In haar boek 'Natural Healing' uit 2013 adviseert Linda Johnson lezers om altijd het koude gedeelte van het regime af te maken.

Wees veilig

Ongeacht uw favoriete volgorde van zwemmen en sauna, oefen uw sessies veilig. Harvard Health beveelt aan dat uw saunasessies niet langer zijn dan 15 tot 20 minuten per keer. Vergeet niet om ten minste twee glazen water te drinken na het nemen van een sauna om uitdroging te voorkomen. Praat met uw arts als u van plan bent om met een zwem- / saunaregime te beginnen. Hoewel het veilig is onder normale gezondheidsomstandigheden, als je problemen hebt met bloeddruk of je hart, kan de plotselinge verandering van temperatuur wanneer je van de ene activiteit naar de volgende gaat, problemen veroorzaken.