Geschiktheid

Fitnessapparatuur voor oudere vrouwen

Fitnessapparatuur voor oudere vrouwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zoek naar apparatuur die kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus.

Thinkstock-afbeeldingen / Stockbyte / Getty-afbeeldingen

Als je ouder bent, kan osteoporose, artritis, beperkte flexibiliteit en eerdere verwondingen betekenen dat je een meer zittende levensstijl hebt ontwikkeld. Maar laat je niet vertragen door de leeftijd - door het gebruik van de juiste apparatuur kunnen oudere vrouwen fit blijven en elke dag 30 minuten bewegen krijgen, wat wordt aanbevolen door de Centers for Disease Control and Prevention.

Soepele bewegingen

Omdat pijnlijke gewrichten en beperkte flexibiliteit een probleem voor u kunnen zijn, moet u machines en apparatuur gebruiken die soepele bewegingen bieden, bijvoorbeeld elliptische machines of ligfietsen. Elliptische machines hebben minder impact op uw gewrichten, wat vooral nuttig kan zijn als u lijdt aan artritis of osteoporose. Zoek naar machines die gemakkelijk kunnen worden in- en uitgeschakeld en een toegankelijk toetsenbord hebben waarmee u de weerstand kunt regelen.

Betreed licht

Als u zin ​​hebt in wandelen of zelfs een lichte jogging, probeer dan een loopband, die u kunt aanpassen om een ​​gepersonaliseerde training te maken. Met de meeste loopbanden kunt u de instellingen voor snelheid en helling wijzigen, zodat u de trainingsintensiteit kunt selecteren die het beste bij u past. Loopbanden moeten altijd stabiel zijn en veiligheidskenmerken hebben, zoals een sleutel die aan uw persoon wordt bevestigd en de machine uitzet als u een val ervaart. De IDEA Health and Fitness Association merkt op dat senioren ook een loopband moeten gebruiken die stevige rails heeft en een startsnelheid van 0,5 mijl per uur heeft.

Bouwen aan kracht

Hoewel je automatisch denkt aan grotere apparaten - loopbanden en steppers bijvoorbeeld - als je aan fitness denkt, kunnen sommige kleinere apparaten enkele van de grootste voordelen opleveren. Neem bijvoorbeeld een set losse gewichten of halters. Vanwege het gewichtdragende karakter kunnen krachttraining, zoals biceps-krullen, het voordeel bieden van verhoogde kracht en sterkere botten. De Centers for Disease Control and Prevention suggereren dat oudere vrouwen gewichten gebruiken van 2 tot 5 pond.

Zen krijgen

Een van de meest waardevolle apparaten kan ook een van de goedkoopste zijn - een yogamat. Volgens Yoga Journal verhoogt yoga de flexibiliteit, verhoogt het de energie en kan het zelfs de reguliere pijn die je elke dag voelt verminderen. Of je nu een les volgt bij het plaatselijke senioren- of recreatiecentrum of thuis een video volgt, yoga elke week aan je fitnessroutine toevoegen kan je helpen te genieten van een betere kwaliteit van leven.Opmerkingen:

  1. Faulmaran

    Speciaal geregistreerd op het forum om u veel te vertellen voor zijn hulp in deze kwestie.

  2. Shalom

    Tussen ons tijdens het spreken, zou ik dat niet doen.

  3. Matilar

    Bravo, je denken is erg goedSchrijf een bericht