Geschiktheid

Fitnessapparaten die de binnenste en buitenste dijen werken


Heupoefenmachines werken uw binnen- en buitendijspieren.

Het verstevigen van je binnen- en buitendijen betekent werken aan je dijen, heupen en bilspieren. Veelvoorkomende probleemgebieden, de binnenste en buitenste dijspieren, kunnen worden gericht door specifieke trainingsapparaten. De buitenkant van je dijen is waar de heupabductorspieren zich bevinden; ze helpen je been en heupen van je lichaam af te bewegen. Omgekeerd helpen je heupadductorspieren je benen naar binnen te bewegen, richting je lichaam.

Heup ontvoerder machine

Een van de meest voorkomende fitnessapparaten in sportscholen, de heupabductie-machine werkt de buitenste dijen door te richten op de spieren voor gewichtheffen. Ga met uw rug tegen de bank zitten en stel de gewatteerde steunen zo in dat ze zo dicht mogelijk bij elkaar liggen, terwijl u toch beide benen comfortabel tussen hen kunt plaatsen. Pas de gewichten aan uw fitnessniveau aan. Met de kussentjes langs de buitenkant van je knieën en onderste dijen, open je beide dijen tegelijkertijd en spreid je zo breed mogelijk uit. Breng uw dijen langzaam weer samen en stop vlak voor uw startpositie, zodat de gewichten niet in rust terug zijn. Herhaal de open- en sluitbeweging 10 keer voor drie sets.

Heup adductie machine

Met dezelfde machine kunt u ook uw adductors, de binnenste dijspieren, bewerken. Om uw adductors te laten werken, draait u de pads zo dat het gevoerde gebied naar buiten is gericht en stelt u de pads zo in dat ze zo ver mogelijk naar buiten zitten, terwijl u nog steeds over de twee pads kunt zitten. Plaats elke knie langs de buitenkant van elke pad. Breng je dijen langzaam tegelijkertijd samen en stop wanneer je niet verder kunt. Laat je dijen geleidelijk weer opengaan, totdat ze 1 tot 2 inch verwijderd zijn van de startpositie. Laat de gewichten niet teruggaan naar de rustpositie. Herhaal de sluit- en sluitbeweging 10 keer voor drie sets.

Staande kabelheup Cross-Over

De kabelheuptrekmachine werkt voornamelijk met adductoren, maar ook met de ontvoerders. Ga met uw linkerzijde naast de gewichtstapel zitten en bevestig de kabelmanchet aan uw linker enkel. Stap 2 tot 3 voet van de stapel af - totdat de gewichtstapel omhoog komt en aan je linker enkel trekt - ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en houd je met je rechterhand vast aan de steunbalk. Plaats uw gewicht op uw rechterbeen, zwaai uw linkerbeen recht voor en over, kruisend over uw rechterbeen. Houd beide benen recht. Laat je linkerbeen langzaam naar links en omhoog worden getrokken en herhaal de kruisende beweging 10 keer voor drie sets voordat je van kant wisselt.

Multidirectionele heupmachine

Gebruikt voor revalidatie na een blessure of voor algemene fitness, de multi-heup machine versterkt je benen en je heupen. Sta op het platform met je gezicht naar de gewichten toe en laat de opgevulde rust langs je buitenste rechterdij zitten. Houd de handgrepen vast en houd uw romp recht, til uw rechterbeen opzij om uw ontvoerdersspieren te trainen. Wissel van kant om je linker ontvoerders te laten werken. Herhaal 10 keer voor elke zijde voor drie sets. Om je adductoren te trainen, ga je met de opgevulde steun langs de binnenkant van je rechterdij staan. Stap 6 tot 8 inch achteruit met je linkervoet, zwaai je rechterbeen naar links en beweeg het voor je linkerbeen. Houd de positie drie tot vijf tellen vast voordat u langzaam terugkeert naar de startpositie. Herhaal 10 keer voor elke zijde voor drie sets.