Geschiktheid

Brandt aerobe oefening spierweefsel & wat doet het?


Te veel van elke vorm van oefening kan slecht zijn voor je lichaam.

Janie Airey / Digital Vision / Getty Images

Sommigen geloven dat cardio- of aerobe oefeningen gunstig zijn voor het verbranden van vet, maar schadelijk voor het opbouwen van spieren. Hoewel aerobe oefeningen niet in dezelfde mate spier opbouwen als anaërobe oefeningen, verbrandt het geen spieren. In plaats daarvan verbrandt aerobe training calorieën, verbetert het uithoudingsvermogen, vermindert stress en verbetert je humeur, samen met tal van andere gezondheidsvoordelen. Het opnemen van een aantal aerobe training is gunstig voor bijna elke fitnessroutine.

Energietrajecten

Het maakt niet uit wat voor soort oefening je doet, je lichaam heeft energie nodig om je bezig te houden tijdens een training. Het aerobe energietraject wordt gebruikt bij traditionele cardiotraining in stabiele toestand, zoals joggen, wandelen en fietsen. In de aerobe energiezone is zuurstof je primaire energiebron en je lichaam hoeft niet in glycogeenvoorraden te duiken voor directe brandstof zoals tijdens anaërobe training.

Brandende spier

Hoewel je metabolisme calorieën verbrandt wanneer je traint, lijkt het dit niet willekeurig te doen. Het grootste deel van de calorieën die je verbrandt tijdens cardiotraining komt in de vorm van vet, terwijl de rest bestaat uit koolhydraten. De enige keer dat uw lichaam eiwitreserves, die spierweefsel vormen, zal verbranden, is wanneer het geen vet- en koolhydraatvoorraden meer heeft.

Overtraining

Als je vaak te lang of twee traint, zal je metabolisme eiwitten afbreken en zullen je spieren hierdoor verslechteren. Overtraining kan zelfs leiden tot mogelijk dodelijke aandoeningen, zoals rabdomyolyse, die optreedt wanneer uw spierweefsel zodanig wordt afgebroken dat het uw bloedstroom doordringt. Slimme training is het vinden van de juiste balans tussen lichaamsbeweging en rust.

Spier opbouwen en vet verbranden

Als je echt spieren wilt opbouwen, moet je een proces starten dat hypertrofie wordt genoemd. Dit gebeurt wanneer u de spiercellen beschadigt, wat een herstelproces in gang zet tijdens uw hersteltijd. Omdat intense, anaërobe oefeningen veel meer spiervezels stimuleren dan aerobe training, krijg je veel meer spierweerstand en anaërobe training dan met cardio. Wisselen tussen periodes van hoge en lage intensiteit tijdens je training kan de ideale methode zijn om calorieën te verbranden en spieren op te bouwen.

Bekijk de video: Total Crunch - (Juli- 2020).