Geschiktheid

Vijf redenen om een ​​fietshelm te dragen


Professionele fietsers zijn verplicht helmen te dragen.

Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Terwijl 21 staten en het District of Columbia vereisen dat minderjarigen helmen dragen tijdens het fietsen, zijn er geen nationale wetten die volwassenen verplichten dit te doen. Helaas blijkt uit de nieuwste verkeersveiligheidsfeiten die zijn gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Transport dat er 45.000 fietsers gewond raakten in het verkeer met 818 gerapporteerde doden in slechts één jaar. Een manier om uzelf te beschermen tegen letsel is om een ​​helm te dragen wanneer u fietst, ongeacht of de wet vereist dat u dit doet of niet.

Om je hoofd en hersenen te beschermen

De belangrijkste reden om een ​​helm te dragen tijdens het fietsen is om je hoofd en hersenen te beschermen. Het Amerikaanse ministerie van Transport wijst erop dat in de afgelopen paar jaar slechts 17 procent van de dodelijk gewonde fietsers daadwerkelijk helmen droeg. Ze zeggen verder dat als een fietser een helm draagt, hij zijn kans op hoofdletsel met 50 procent vermindert en zijn kans op hoofd-, gezicht- en nekletsel met 33 procent.

Een voorbeeld stellen voor kinderen

De rol van een ouder is niet alleen om de kleintjes veilig te houden, maar ook om hen te begeleiden bij het leren hoe ze verstandige keuzes kunnen maken. De beste manier om dit te doen, is het goede voorbeeld te geven, omdat kinderen eerder geneigd zijn na te bootsen wat hun ouders doen, en niet alleen gehoorzaamheid aan mondelinge bevelen. Als je kinderen je elke keer als je op je fiets klimt, een helm ziet dragen, is de kans groter dat ze het voorbeeld volgen zonder er nog over na te denken.

Om met uw stijl te pronken

Je fietshelm geeft je de kans om te pronken met je stijl. Hoewel je zeker een helm in een effen kleur kunt selecteren, kun je er ook een met een ontwerp kopen. Dierenliefhebbers geven misschien de voorkeur aan een helm met schattige kittens erop. Wetenschappers kunnen kiezen voor een helm met de planeten van voren naar achteren weergegeven. Er zijn ook helmen met bloemen, de Amerikaanse vlag, bliksemschichten en sportteams erop.

Als bescherming tegen het weer

Als uw fiets uw belangrijkste transportmiddel is, moet u misschien van en naar het werk rijden, zelfs als het weer niet ideaal is. In dit geval biedt uw helm bescherming tegen de elementen. Je haar blijft lekker droog in de regen en warm en geroosterd in de sneeuw. De helm beschermt ook fietsers tegen de schadelijke UV-stralen van de zon tijdens de zomer.

Jezelf zichtbaar maken

Hoewel auto's je overdag duidelijk op de weg kunnen zien, ben je 's nachts bijna onzichtbaar voor hen. Sommige helmen worden geleverd met ingebouwde reflectoren die ervoor zorgen dat tegemoetkomende auto's je van een afstand herkennen. Anderen zijn ontworpen zodat u er een koplamp op kunt monteren. Als je een dergelijke helm niet kunt vinden, kun je altijd reflectorband kopen en een paar strips over je traditionele helm lopen.