Geschiktheid

De vijf fasen van CrossFit


Vroege CrossFit-fasen zijn gericht op het leren van de techniek voor oefeningen zoals de deadlift.

Digital Vision / Digital Vision / Getty Images

Het CrossFit-trainingssysteem is bedoeld om de best afgeronde workout mogelijk te maken, zodat de prestatieverbeteringen u overbrengen naar een zo breed mogelijk scala aan activiteiten. Er is echter geen vast curriculum dat je doorloopt, zoals bij andere trainingsprogramma's, zoals het gordelsysteem in vechtsporten. CrossFit-trainers hebben het proces dat mensen doorlopen, in vijf fasen onderverdeeld, elk met unieke uitdagingen en beloningen.

Fase 1: Pre-CrossFit

Mensen in de pre-CrossFit-fase volgen ofwel niet actief een trainingsroutine, of blijven ruim binnen hun comfortzone. Ze hebben wel enkele doelen voor zichzelf, bijvoorbeeld om af te vallen of kracht te vergroten, maar hun vooruitgang in de richting van deze doelen is traag en de methoden die ze gebruiken om ze te bereiken zijn conventioneel. Meestal trainen mensen in het pre-CrossFit-stadium alleen en vertrouwen ze op zelfmotivatie.

Fase 2: CrossFit Infancy

Zodra een persoon de stap heeft gezet om lid te worden van een CrossFit-box, bevindt hij zich in fase 2: kinderschoenen. Mensen in deze fase zijn misschien een beetje ongerust over hun nieuwe onderneming en misschien een beetje geïntimideerd over het proces. In dit stadium ligt de primaire focus op leren. Dit betekent het leren van de juiste en veilige manier om de oefeningen uit te voeren, CrossFit woordenschat termen te leren en ook de kennis van voeding te verbeteren.

Fase 3: De groeispurt van de adolescent

In deze fase heeft de stagiair de negen fundamentele CrossFit-oefeningen, een groot deel van de naamgeving, geleerd en de teamgenoten goed leren kennen. Trainingsvorm is sterk verbeterd en post-workout pijn is verminderd naarmate het lichaam zijn recuperatieve vaardigheden verbetert. Nu de vooruitgang is begonnen, zullen tijdgebaseerde trainingen sneller worden voltooid, meer gewicht worden opgetild en voeding verder worden vastgesteld.

Fase 4: volwassenheid

Na veel oefenen ontwikkelt de stagiair op hoog niveau oefentechniek. De prestaties zijn sterk verbeterd, evenals de mogelijkheid om jezelf te pushen. De stagiair bevindt zich nu op ongeveer hetzelfde niveau als de mensen wier fysieke dapperheid intimiderend was in de eerste fase. Inmiddels is het lichaam echter goed aangepast om te oefenen en is het moeilijker om verder te komen. Training richt zich op het identificeren en overwinnen van zwakke punten en het injecteren van meer variatie in training. De stagiair kan in deze fase ook trainer worden.

Fase 5: Meesterschap

Ondanks de implicaties van de naam is fase 5 niet het eindpunt, maar is het een continu proces. Hier heeft de stagiair de bewegingen onder de knie en aangepast om deze beter aan te passen aan de eigen biomechanica. De kennis van de stagiair over mobiliteit en beweging heeft zich voldoende ontwikkeld om een ​​trainer te worden - in staat om diagnoses te stellen en suggesties te doen voor veel voorkomende problemen. Natuurlijk heeft de stagiair tijden en ponden drastisch verbeterd sinds fase 1.