Geschiktheid

Een platte buik krijgen met een bokszak


Hoe groter de tas, hoe meer weerstand er op je stoten zal zijn.

Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Bokstrainingen vormen een efficiënte manier om tegelijkertijd calorieën te verbranden en spieren op te bouwen, omdat ze aerobe cardio-bewegingen combineren met snelle spierbewegingen, krachtige bewegingen in korte rondes. Om een ​​platte buik te krijgen, moet je calorieën verbranden en de spierspanning verhogen. Een bokszak slaan kan je met beide helpen, omdat het buikspieren gebruikt en je dwingt veel energie te verbruiken.

1.

Trek uw handwraps en bokshandschoenen aan voordat u contact maakt met een bokszak, vooral als u een zware tas gebruikt. Bokshandletsel kan variëren van kleine kneuzingen en verrekkingen tot acute fracturen en peesbeschadiging.

2.

Warm op met een zak met lichte snelheid. Doe een paar rondjes en steken om je hartslag te verhogen en het zweet op gang te krijgen. Dit zal ook de gewrichten en spieren opwarmen die specifiek zijn voor ponsen. Als je geen toegang hebt tot een snelheidszak, schaduwdoos en gebruik je dunne lucht en je fantasie als tegenstander.

3.

Overgang naar de zware tas voor het grootste deel van je training. Als je een beginner bent, houd dan een gematigd tempo aan de tas en werk aan de snelheid van je stoten in plaats van je kracht. Gooi combinaties voor drie of vier rondes van elk twee minuten, neem een ​​minuut rust tussen de rondes.

4.

Verhoog de intensiteit van uw training niet door de duur van elke ronde te verhogen, maar door uw output te verhogen. Als je 50 stoten gooide in een ronde van twee minuten, streef dan naar 80 stoten in de tweede. Dit zal het energieverbruik van uw training verhogen, meer calorieën verbranden en meer spiervezels activeren.

5.

Richt je buikspieren door een paar rondes van je training te concentreren op haken en uppercuts. Deze stoten vereisen sterke kernactivering en dwingen je om hard te draaien in elke beweging. Als je doel is om een ​​platte buik te krijgen, moet je het probleem van beide kanten aanvallen: snij het vet er bovenop en bouw de spier eronder op.

Dingen nodig

  • Handwikkelingen
  • Bokshandschoenen
  • Zware tas

Tip

  • Ponsen is een beweging van het hele lichaam die spieren van je onderlichaam, kern, armen en rug bevat. In plaats van alleen op je armen te vertrouwen om stoten te leveren, moet je je bewust zijn van de draaiing op je voeten, heupen en romp wanneer je de stakingen uitvoert. Hoe meer spieren u bij elke stoot betrekt, hoe effectiever uw training zal zijn.

Waarschuwing

  • Vermijd overmatig uitrekken op je stoten, vooral als je een speedbag gebruikt. Enkele van de meest voorkomende verwondingen geassocieerd met boksen betreffen het complexe schoudergewricht. Gemiste en overbelaste stoten kunnen leiden tot subluxaties en dislocaties van de schouder, wat kan leiden tot langzaam te genezen verwondingen van de spieren en pezen.