Sport

Flat Vs. Gebogen golf driver gezicht


De ronding van het gezicht van een bestuurder helpt bij het corrigeren van hits buiten het midden.

Goodshoot / Goodshoot / Getty Images

Op het eerste gezicht zou je kunnen aannemen dat al je golfclubs platte gezichten hebben, omdat het slaan van een ronde bal met een gebogen voorwerp een moeilijkere taak lijkt. Maar als u uw bestuurder van dichtbij bekijkt, ziet u dat zijn gezicht enigszins gebogen is, zowel horizontaal als verticaal. Deze kromming helpt u eigenlijk om uw schijven rechter en met betere trajecten te raken dan wanneer uw bestuurder een vlak slagvlak zou hebben.

Gear Effect

Het versnellingseffect zorgt ervoor dat je clubhoofd rond zijn zwaartepunt roteert wanneer je de bal uit het midden slaat. Als je elke keer op de juiste plek met je coureur slaat, zou de impact perfect in lijn zijn met het zwaartepunt en zou je clubhoofd niet roteren. In dat geval kunt u een stuurprogramma met een plat gezicht gebruiken. Maar niemand raakt elke keer de sweet spot. Stel je bijvoorbeeld voor dat je de bal dichter bij de teen van de club raakt. Het teenuiteinde van de club wordt een beetje naar achteren geduwd door de impact - ten opzichte van de hiel - waardoor het clubhoofd naar zijn massamiddelpunt roteert. Als gevolg hiervan glijdt de bal naar het midden van het gezicht en krijgt hij wat zijspin voordat hij de club uit vliegt. Hoe groter het clubhoofd, hoe groter het versnellingseffect. Daarom hebben chauffeurs en andere bossen gebogen gezichten en zijn ijzeren gezichten plat.

Uitputtend stuurprogramma

De horizontale kromming van een clubhoofd staat bekend als de bolling, die is ontworpen om het versnellingseffect gedeeltelijk tegen te gaan. Als u de bal dichter bij de teen van een bestuurder raakt, geeft het gezicht zijspin waardoor de bal gaat haken - naar links gebogen als u rechtshandig bent. Maar de uitstulping van het slagvlak creëert een hoek die de bal bij impact naar rechts duwt. De bal zal nog steeds naar links buigen, maar in plaats van op het doel te beginnen en dan naar links te buigen, begint hij van het doel naar rechts en buigt dan terug naar het doel. Hetzelfde principe is van toepassing op hakslagen, behalve dat de uitstulping de bal naar links trekt en dat de sidespin die wordt veroorzaakt door het versnellingseffect de bal naar rechts buigt.

Verticaal tandwieleffect

Het tandwieleffect is ook van toepassing langs de verticale as. Als je de bal te laag raakt, schuift deze omhoog naar het midden van het slagvlak en springt dan hoog in de lucht na een botsing, wat je afstand kost. De verticale kromming van de bestuurder - bekend als zijn rol - heeft het effect van het losmaken van het clubhoofd, waardoor een lager traject wordt geproduceerd dan met een vlak gezicht, wat resulteert in meer afstand. Een te hoge bal op het gezicht krijgt downspin, waardoor de bal buitensporig naar beneden buigt. De rol van de bestuurder geeft die schoten hogere lanceerhoeken en opnieuw een grotere afstand.

Het belang van afstemming

De kromming van de bestuurder kan het uitlijnen bemoeilijken wanneer u op de tee zit. Zorg ervoor dat je het midden van het slagvlak recht maakt met de bal. Als u het clubvlak niet in het midden uitlijnt, produceert u een buitensporige zijspin die de bult niet kan overwinnen. Als je problemen hebt met je uitlijning, zoek dan een bestuurder met een uitlijningsgids bovenop het clubhoofd.

Bolling en rol meten

Clubfitters meten de bolling en rol van een bestuurder met behulp van een handheld-object met vier gebogen zijden, een gezichtstraalmeter genoemd. Elke zijde komt overeen met een andere straal, gemeten in inches - meestal 8, 10, 12 en 14 inches. De clubfitter houdt een zijde van de meter horizontaal tegen het gezicht van de bestuurder. Als de meter vlak tegen het gezicht ligt, is de uitpuilingsradius correct. Door de meter verticaal tegen het slagvlak te houden, meet het gezicht van de bestuurder.