Geschiktheid

Hoe de onderkant van uw maag plat te maken


Plank stelt doelen en toont de hele buikstreek.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Als je klaar bent om de "muffin top" van je jeans af te werpen, moet je verschillende gezonde acties omzetten in dagelijkse gewoonten. Volgens de Harvard Health Press is vet dat zich rond je buik ophoopt eigenlijk gevaarlijker voor je gezondheid dan vet ergens anders in je lichaam. Buikvet is gecorreleerd met een groter risico op hartaandoeningen, diabetes, metabool syndroom en bepaalde soorten kanker. Je buik plat maken is niet alleen een kwestie van esthetiek, het is ook een positieve stap voorwaarts op weg naar een goede gezondheid.

Creëer een calorietekort door de hoeveelheid calorieën die u elke dag verbruikt te verminderen. Om de onderkant van je maag plat te maken, moet je eerst de extra calorieën weggooien die je helpen aan te komen en extra gewicht te behouden. Als u bijvoorbeeld een week lang 500 extra calorieën per dag verwijdert, kunt u 1 pond vet verbranden. Suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken, verzadigde vetten en bewerkte voedingsmiddelen, zoals cakes en muffins, zouden de eerste dingen moeten zijn, omdat al deze voedingsmiddelen kunnen helpen extra centimeters rond je middel toe te voegen. Voor een maag-afvlakkend dieet, blijf bij verse groenten, magere eiwitten, vetarme en suikerarme zuivelproducten, volle granen en wat vers fruit. Drink de hele dag water en kruidenthee om ervoor te zorgen dat u niet uitgedroogd bent en vermijd teveel zout te eten, waardoor uw buik een opgeblazen gevoel kan krijgen.

Scheer vet weg van de onderkant van uw maag met regelmatige cardiovasculaire oefeningen. Volgens de American Council on Exercise is het onmogelijk om een ​​specifiek deel van je lichaam te verkleinen - een concept dat de plekverminderingsmythe wordt genoemd. Door matige tot krachtige cardiovasculaire oefeningen drie tot vijf keer per week uit te voeren, kun je extra calorieën verbranden, wat de weg vrijmaakt voor gewichtsverlies. om u te helpen meer calorieën te verbranden in een kortere periode. HIIT combineert korte uitbarstingen van intense fysieke activiteit - bijvoorbeeld het uitvoeren van zoveel snelle crunches als je kunt in 30 seconden - met langere periodes van matige activiteit, zoals op zijn plaats joggen of baantjes trekken.

Toon de spieren van je onderbuik - de rectus abdominus en schuine spieren - met krachttraining twee tot drie keer per week. Laat tussen de trainingssessies minstens een hele dag in zodat je spieren tijd hebben om te herstellen en te rusten. Volgens een studie uitgevoerd door de American Council on Exercise, zijn de top drie oefeningen die gericht zijn op de spieren van de onderste buikspieren fiets crunches, de stoel van de kapitein en crunches op een oefenbal. Voor een uitgebreide training, gooi Plank-houding in en keer crunches om. Doorloop drie circuits, inclusief alle vijf oefeningen, met zoveel herhalingen als je kunt in intervallen van 30 seconden.

Tip

  • Voordat je met een training begint, moet je je lichaam eerst opwarmen met vijf tot 10 minuten lichte aerobe activiteit, zoals jacks springen of op zijn plaats joggen.

Waarschuwing

  • Neem altijd contact op met uw arts voordat u aan een nieuw dieet of oefeningsroutine begint. Als u pijn in uw onderrug ervaart, een voorgeschiedenis heeft van buik- of rugoperaties of zwanger bent, postpartum of obesitas, vraag dan uw arts om 'OK' voordat u buikspieroefeningen probeert.