Geschiktheid

Hoe uw buik plat te maken als u ouder bent dan 50 jaar


Na 50 moet u meer tijd besteden aan oefenen en meer aandacht besteden aan uw gezondheid.

Hemera Technologies / AbleStock.com / Getty Images

Na 50 jaar sta je voor een zware strijd om het vet rond het midden van je lichaam te verliezen - grotendeels vanwege de fysieke veranderingen die je doormaakt. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat postmenopauzale vrouwen de neiging hebben om meer vet te krijgen rond het midden, maar het gebeurt ook met mannen. Mannelijke menopauze of "andropauze" kan leiden tot meer lichaamsvet, evenals slaapstoornissen en emotionele veranderingen, zegt MayoClinic.com. Het verliezen van buikvet wordt een grotere uitdaging dan het in het verleden is geweest, maar met een solide oefening en dieet, kunt u succes behalen.

1.

Bepaal hoeveel calorieën u dagelijks zou moeten consumeren, op basis van uw geslacht, leeftijd en uw gewicht, met behulp van een online calorieënschatter. Vet verliezen betekent het verminderen van het aantal calorieën dat u verbruikt, dus verminder het aantal dat u krijgt met 200 tot 300 calorieën om een ​​calorietekort te bereiken.

2.

Gebruik een website of smartphone-app om bij te houden hoeveel calorieën u verbruikt en hoeveel calorieën u verbrandt tijdens het sporten. FitDay en MyFitnessPal bieden beide gratis dagboeken voor het bijhouden van calorieën op hun websites, maar u vindt ook een groot aantal apps die vergelijkbare functies bieden. Houd uw portiegroottes onder controle en probeer het grootste deel van uw calorieën te halen uit fruit, groenten, complexe koolhydraten en mager vlees of andere hoogwaardige eiwitten. Probeer te veel te veel te eten van koolhydraten en krijg meer kwaliteitseiwitten - iets dat veel mensen niet doen, suggereert Sandy Greenquist, directeur van het Menopause Center in Minnesota, in een artikel in de "Star-Tribune".

3.

Doe minimaal vijf dagen per week 30 minuten per dag aan calorieverbrandende cardiovasculaire oefeningen. Om vet te verliezen, moet je vetverbrandende oefeningen doen - en dat betekent cardio. Als je nog geen vaste sporter bent, probeer dan wandelen, fietsen of een zachte aerobicslessen of andere groepsfitnesslessen gericht op oudere mensen. Als je al aan het trainen bent, kun je er nog meer aan doen en meer tijd besteden aan je favoriete vorm van oefening - of mix het en probeer nieuwe klassen of een vorm van oefening die je nog nooit hebt geprobeerd. Variatie zorgt ervoor dat je lichaam blijft raden en helpt je uit alle trainingsplateaus die je tegenkomt te schudden.

4.

Voer krachttrainingoefeningen twee dagen per week uit. Krachttraining helpt u de botmassa te behouden die de neiging heeft af te nemen naarmate mensen ouder worden, maar het helpt u ook om vet efficiënter te verbranden. Denk ook niet dat je zware gewichten moet tillen. Oefeningen die u dwingen om uw eigen lichaamsgewicht op te heffen zijn prima, maar zorg ervoor dat u alle belangrijke spiergroepen aanspreekt. Een deel van die training moet buikspieroefeningen zijn, zoals crunches, maar houd er rekening mee dat het belangrijkste doel van dat soort oefeningen is om je spieren te versterken. Als je nog nooit hebt getraind, overweeg dan om een ​​personal trainer in te huren voor een paar sessies, zodat je een aantal basiskennis kunt leren.

Tips

  • Hoewel dit nieuwe regime u kan helpen om uw buik af te slanken en af ​​te vlakken, moet u er rekening mee houden dat u mogelijk niet dezelfde resultaten kunt bereiken die u in uw jongere dagen had gezien. Alle resultaten die u ziet, kunnen veel langer duren dan u verwacht.
  • Het is altijd belangrijk om met uw arts te praten voordat u aan een nieuwe oefening en levensstijl begint. Omdat de toename van buikvet vaak het gevolg is van hormonale veranderingen, kan uw arts bepaalde supplementen of hormonale vervanging aanbevelen om u te helpen.

Bronnen (3)