Geschiktheid

Hoe je buik plat te maken met behulp van een bal


Verstevig je buik door crunches te doen op een oefenbal.

Pixland / Pixland / Getty-afbeeldingen

Een platte, stevige buik is een teken van een sterke kern en een goede algehele conditie. Hoewel het afvlakken van je buik niet eenvoudig is, heb je in ieder geval een aantal oefenopties, zodat je niet steeds opnieuw dezelfde activiteiten hoeft te doen. Je keuzes omvatten oefeningen met een stabiliteitsbal of een medicijnbal - of beide ballen tegelijkertijd. Voer enkele cardio-oefeningen uit en creëer in het algemeen een calorietekort om overtollig vet te verliezen, omdat u een bepaald gebied niet ter plaatse kunt verminderen. Tegelijkertijd kunnen medicijnbal- en stabiliteitsbalactiviteiten u helpen uw buikspieren te versterken en uw buik plat te maken wanneer het vet verdwenen is. Warm op met vijf tot 10 minuten lichte aerobe oefeningen voordat je buikspieroefeningen doet.

Stabiliteit Ball Crunch

1.

Ga met je rug naar boven liggen met een stabiele bal op je rug. Plaats uw voeten plat op de vloer en buig uw knieën in een rechte hoek. In de uitgangspositie moet uw lichaam redelijk recht van uw hoofd naar uw knieën zijn.

2.

Plaats uw vingers op de achterkant van uw hoofd met uw ellebogen naar beide kanten gericht. Adem uit terwijl je je schouders optilt en de bal terugtrekt. Druk niet met uw handen op uw hoofd.

3.

Adem in als je terugkeert naar de startpositie. Voer minimaal 20 tot 25 herhalingen uit.

4.

Maak de oefening intenser door een gewichtsplaat achter uw hoofd te houden.

Medicijnbal sit-ups

1.

Ga op de grond liggen en houd een medicijnbal boven je hoofd. Laat een trainingspartner tegenover u op de grond zitten. Je trainingspartner moet rechtop zitten met zijn knieën gebogen en zijn voeten op de vloer voor hem.

2.

Til je schouders en rug van de vloer en breng tegelijkertijd de bal naar voren met je ellebogen licht gebogen. Met beide handen gooit u de bal naar uw trainingspartner op het hoogtepunt van uw beweging, wanneer uw torso ruwweg loodrecht op de vloer staat. Blijf zitten terwijl je partner de bal vangt.

3.

Vang de bal wanneer je partner hem terug gooit. Terwijl je hem vangt, ga je weer liggen en keer je terug naar de beginpositie. Voer twee sets van acht tot 12 herhalingen uit.

Stabiliteitsbal Russisch Twist

1.

Ga met je rug naar boven op een stabiliteitsbal liggen, net zoals je deed voor de stabiliteitsbal-crunch. Strek je armen recht omhoog naar het plafond en druk je handpalmen tegen elkaar.

2.

Adem uit terwijl je langzaam je torso naar rechts draait terwijl je voeten op hun plaats blijven. Houd uw armen recht en in dezelfde positie ten opzichte van uw borst tijdens de oefening.

3.

Adem in nadat je zo ver mogelijk naar rechts hebt gedraaid. Pauzeer ongeveer een seconde, adem uit en draai zo ver mogelijk naar links om een ​​herhaling te voltooien. Doe ongeveer 20 herhalingen.

4.

Verhoog de intensiteit door een medicijnbal in uw handen te houden. Houd je armen zo recht mogelijk, zodat de bal altijd voor je borst blijft.

Dingen nodig

  • Oefenbal
  • Medicijnbal

Tip

  • In tegenstelling tot andere delen van je lichaam, kun je je buikspieren zo vaak trainen als je wilt.

Waarschuwing

  • Praat met uw arts voordat u een nieuw trainingsprogramma plant.