Geschiktheid

Vloeibaarheid Fitness versus reepmethode


Krijg de voordelen van een workout in balletstijl met lessen thuis of in de studio.

Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Balletstijltraining is het afgelopen decennium om vele redenen een populaire vorm van oefening geworden. Verbeterde houding en spierbalans, verlengde en versterkte spieren, verhoogde verbranding van calorieën en grotere flexibiliteit zijn allemaal uitstekende redenen om met een workout in barre-stijl te beginnen, en er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan. Twee van de meest populaire trainingen in barre-stijl zijn de staafmethode en vloeibaarheid. Hoewel vergelijkbaar, zijn er een paar belangrijke verschillen in deze programma's.

De balkmethode

De Bar-methode is ontwikkeld op basis van de technieken van een Duitse danseres genaamd Lotte Berk. In 1959 combineerde haar methode balletbarrièreroutines met rugrevalidatie-oefeningen die ze leerde toen ze tijdens haar danscarrière een rugblessure opliep. Het was pas in de vroege jaren 1990 dat een leerkracht van de Lotte Berk-methode genaamd Burr Leonard merkte dat sommige van haar studenten niet goed reageerden op de oefeningen, dus zocht ze de hulp van een fysiotherapeut en herwerkte de beeldhouwoefeningen om de spieren van de studenten zonder hun gewrichten te beïnvloeden. Deze herziene versie van de Lotte Berk-methode staat nu bekend als de Bar-methode en wordt wereldwijd onderwezen. Volgens de Bar Method-website integreert de Bar-methode het vetverbrandingsformaat van intervaltraining, de spiervormende techniek van isometrie, de langwerpige principes van dansconditionering en de wetenschap van fysiotherapie om een ​​revolutionaire nieuwe workout te creëren die snel en veilig hervormt je hele lichaam

Vloeibaarheid

Fluiditeit is een interne versie van de Bar-methode. Dit programma maakt gebruik van een opvouwbare, draagbare bar en mat voor weerstandstraining vergelijkbaar met trainen in een balletstudio. De bewegingen zijn gebaseerd op de leer van Lotte Berk, maar zijn enigszins aangepast om de focus van het beeld naar de achterkant van het lichaam te verleggen om functionele tekortkomingen tegen te komen waarmee de volwassen bevolking tegenwoordig wordt geconfronteerd. Met behulp van zowel de bar als de weerstandstrainingsbanden, probeert Fluidity de voorwaartse magere positie te bestrijden waar veel volwassenen hun dag in doorbrengen - van de hele dag over een bureau gebogen tot slungelend terwijl ze in het verkeer zitten. Vloeibaarheid belooft resultaten in slechts twee trainingen van 30 minuten per week.

Wat is het verschil?

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de staafmethode en de vloeistof. De Bar-methode wordt voornamelijk in een studio of een sportschool onderwezen, terwijl vloeibaarheid strikt een thuisprogramma is. Sinds de ontwikkeling van Fluidity heeft de Bar-methode echter een aantal in-home dvd-trainingen geproduceerd op basis van hun studiolessen om tegemoet te komen aan de thuismassa. Terwijl de staafmethode een statische staaf gebruikt die aan een muur is bevestigd, is de vloeistofbalk in hoogte verstelbaar en maakt het ook krachtconditionering in het bovenlichaam mogelijk. Vloeibaarheid maakt gebruik van weerstandstrainingbanden en de hefboomwerking van de stang om het bovenlichaam te versterken, terwijl de Bar-methode zich in de leer voornamelijk richt op het onderlichaam en de rugspieren.

Dingen om te overwegen

Bij het beslissen welke optie het beste voor u is, is het belangrijk om een ​​paar belangrijke dingen te overwegen. Als je in het verleden een blessure hebt opgelopen, kan het nuttig zijn om, althans in het begin, een Bar Method-les bij te wonen om ervoor te zorgen dat je de oefeningen correct uitvoert. Een ander ding om te overwegen is de kosten. De Fluiditeitsbalk en het programma kosten ongeveer $ 475, terwijl de Bar Method-klassen variëren in prijs van $ 35 tot $ 45 per klasse. Tijd kan ook een overweging zijn. Vloeibare trainingen duren 30 minuten, terwijl de lessen van de Bar-methode 60 minuten duren. Ten slotte worden de Bar Method-klassen voornamelijk aangeboden in grootstedelijke gebieden, dus als er geen studio's in uw omgeving zijn, kunt u overwegen om in plaats daarvan de eenmalige investering in de Fluidity-balk en -programma te doen.