Voeding

Voedingsmiddelen die bijdragen aan gewichtsverlies


Het energieverbruik moet groter zijn dan de energie-inname om gewicht te verliezen.

Medioimages / Photodisc / Photodisc / Getty Images

Onderzoek na onderzoek toont aan dat vezelrijk voedsel niet alleen het risico op hart- en vaatziekten, hypertensie en kanker verlaagt, maar ook helpt bij het verminderen van calorieën die u elke dag verbruikt. Om af te vallen, moet u meer calorieën verbruiken dan uw lichaam dagelijks opneemt. Het kiezen van de juiste voedingsmiddelen die vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten, houdt je urenlang vol en tevreden, en met een volle maag kun je gemakkelijker te veel eten voorkomen.

Eieren

Eieren zijn een caloriearm, eiwitrijk voedsel dat je eetlust zal verzadigen. In een studie gepubliceerd in het oktobernummer van "International Journal of Obesity" toonden onderzoekers van de Saint Louis University aan dat deelnemers die een eierdieet hadden gegeten een grotere afname in gewicht, body mass index, tailleomtrek en procent lichaamsvet ervaren. Uit de studie bleek dat vrouwen met overgewicht die eieren aten, tweemaal zoveel gewicht verloren in vergelijking met vrouwen die bagels aten voor het ontbijt. Onderzoekers zeggen dat het opnemen van eieren in je ontbijt je eetlust de rest van de dag kan verminderen.

Havermout

Als het gaat om het verminderen van honger, kan het eten van caloriearm, vezelrijk en eiwitrijk havermout je helpen af ​​te vallen. Staalgesneden en ouderwetse havermout hebben een lage glycemische index in vergelijking met instanthaver. Dit betekent dat suikers langzaam worden afgebroken en uw bloedsuikerspiegel stabieler houden, met minder effect op uw insulinespiegels dan instant havermout. Hoe minder het havermout verwerkt, hoe groter het vezelgehalte, wat gunstig is voor gewichtsverlies en de spijsvertering.

Fruit

Fruit bevat weinig calorieën en zit boordevol vitamines en voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde keuze zijn. Fruit zoals appels, kersen, druiven, bananen, abrikozen, pruimen, perziken, bessen, granaatappel, sinaasappels, grapefruit en meloenen bevatten veel antioxidanten, bevatten weinig calorieën en bieden een goede bron van vezels. In een studie gepubliceerd in het juni 2010 nummer van "Nutrition" ontdekten onderzoekers van Utah State University dat fruitconsumptie geassocieerd werd met gewichtsverlies en een afname van de body mass index.

Groene groente

Diëten die rijk zijn aan donkergroene bladgroenten en andere kruisbloemige groenten bieden geconcentreerde bronnen van vitamines en mineralen, vezels en ziektebestrijdende fytochemicaliën. Ze zijn belangrijk voor een goede gezondheid en houden je langer vol. Deze groenten zijn spinazie, broccoli, boerenkool, boerenkool, snijbiet, kool, spruitjes, bloemkool, waterkers, mosterdgroen, raap, rucola, paksoi en sla. Ze zijn rijk aan foliumzuur en bezitten krachtige eigenschappen tegen kanker.