Voeding

Welke voedingsmiddelen verhogen uw metabolisme om gewicht te verliezen?


Hete pepers kunnen een lichte verhoging van uw metabolisme bieden.

Medioimages / Photodisc / Photodisc / Getty Images

Hoewel geen geheim ingrediënt de kilo's magisch kan laten verdwijnen, kunnen sommige voedingsmiddelen en dranken je metabolisme iets verhogen om de calorieverbranding gedurende een korte periode te versnellen. De boost kan uw inspanningen voor gewichtsverlies verbeteren, maar u moet nog steeds uw deel doen. De enige gegarandeerde manier om vet te verliezen is door uw dagelijkse calorie-inname te verminderen, meer calorieën te verbranden door te sporten of beide.

Caffeinated Foods

Cafeïne kan thermogenese versnellen, een proces waarbij je lichaam voedsel omzet in energie, volgens MayoClinic.com. Het effect is misschien niet sterk genoeg om een ​​aanzienlijk verschil in gewichtsverlies te maken, en de website van de kliniek merkt op dat veel onderzoeken naar cafeïne en gewicht onbetrouwbaar zijn. Cafeïne kan je ook nerveus, misselijk en beverig maken, vooral als je grote doses consumeert of een lage tolerantie hebt. Als u cafeïne aan uw dieet wilt toevoegen, vindt u dit in koffie, chocolade en energiedranken. Vermijd calorierijke keuzes, die meer kwaad dan goed doen voor gewichtsverlies.

Pittig voedsel

Meerdere studies tonen een lichte toename van het metabolisme na het eten van hete pepers, meldt de "The New York Times." Volgens de krant zijn studies het over het algemeen eens over een tijdelijke boost van ongeveer 8 procent. Bovendien bleek uit een klein onderzoek dat in 2011 werd gepubliceerd in "Physiology & Behaviour" dat een vorm van capsaïcine, de stof die de hitte in hete pepers oplevert, de eetlust na de maaltijd heeft helpen verminderen. Daarom kan het eten van hete salsa of het strooien van rode peper op je pasta meerdere voordelen hebben om af te vallen.

Groene thee

Groene thee bevat stoffen die catechines worden genoemd, die u kunnen helpen buikvet sneller te verbranden tijdens het sporten. In een studie gepubliceerd in "The Journal of Nutrition" in 2009, gaven onderzoekers deelnemers een drank met catechines en cafeïne of een drank met alleen cafeïne. Degenen die catechines dronken, leken meer buikvet te verbranden dan degenen die alleen cafeïne dronken. Na 12 weken had de catechine-groep minder diep visceraal vet diep in de buik, evenals minder onderhuids vet net onder de buikhuid.

Uw metabolisme verhogen

De meest effectieve manier om uw metabolisme te verhogen is niet met speciaal voedsel maar met lichaamsbeweging. Trainen met gewichten, pilates of calisthenische oefeningen zoals push-ups en crunches bouwt spierweefsel op, waardoor de calorieverbranding toeneemt, zelfs als u rust, omdat spieren actiever zijn dan vet. Je kunt je metabolisme in de loop van de tijd met maximaal 15 procent verhogen met krachttraining, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Dit is niet alleen nuttig voor gewichtsverlies, maar het kan ook helpen ervoor te zorgen dat u uw leven lang gezond blijft.