Voeding

Voedingsmiddelen om onregelmatigheden te helpen

Voedingsmiddelen om onregelmatigheden te helpenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het eten van gedroogde pruimen kan onregelmatigheden helpen verlichten.

George Doyle / Stockbyte / Getty Images

Spijsverteringsonregelmatigheid kan u een opgeblazen gevoel geven, ongemakkelijk en onzeker wat u moet eten. Als u chronisch verstopt bent, wat betekent dat u minder dan drie stoelgangen per week heeft, kunnen zich in de loop van de tijd complicaties ontwikkelen zoals aambeien, kloven, rectale verzakking of fecale impactie. Veranderingen in uw dieet kunnen helpen om onregelmatigheden te verminderen en u weer normaal te laten voelen. U wilt zich richten op het verhogen van uw inname van fruit, groenten en volle granen en het beperken van uw inname van vetrijke voedingsmiddelen zoals vlees, kaas en bewerkte snacks.

Voordelen van vezels

Een gebrek aan voedingsvezels en water in uw dieet zijn twee van de belangrijkste oorzaken van onregelmatigheden en constipatie. Hoewel je lichaam geen vezels kan verteren, speelt het een belangrijke rol bij het voorkomen en verlichten van constipatie. Omdat vezels bulk aan ontlasting toevoegen en vloeistof absorberen, helpt het voorkomen dat ontlasting droog, hard en moeilijk te passeren is. Vrouwen moeten minimaal 21 tot 25 gram vezels per dag consumeren en mannen moeten minimaal 31 tot 38 gram vezels per dag consumeren. Het drinken van veel cafeïnevrije vloeistoffen helpt uitdroging voorkomen en verlicht constipatie.

Fruit en groenten

Omdat fruit en groenten rijk zijn aan vezels en vocht, helpen ze om de regelmaat van de darm te bevorderen. Probeer minimaal 2,5 koppen groenten en 2 koppen fruit per dag te krijgen met een dieet van 2000 calorieën. Een kopje frambozen geeft je 8 gram vezels en een middelgrote appel, peer, sinaasappel of banaan geeft je tussen de 3 en 6 gram vezels. Van een kop gekookte broccoli, spruitjes, maïs of raapstelen krijg je 4 tot 5 gram vezels. Volgens een artikel gepubliceerd in het tijdschrift "Alimentary Pharmacology and Therapeutics" in april 2011, zijn vezels en andere verbindingen in pruimen vooral nuttig voor het verlichten van constipatie.

Volkoren

Gebruik volkorenproducten in plaats van geraffineerde granen wanneer u probeert de darmfunctie te reguleren. Volle granen zijn een rijke bron van voedingsvezels en ze leveren voedingsstoffen die geraffineerde granen niet hebben. Een portie volkoren pasta van 1 kop geeft je ongeveer 6 gram vezels. Een portie zemelengraan, bruine rijst of havermout geeft je 3,5 tot 5 gram vezels. Lees de ingrediëntenlijst om te bepalen of een levensmiddel volkoren is. Zoek naar de woorden "volkoren" of "volkoren" aan het begin van de lijst. Als het etiket "bloem", "witte bloem" of "gebleekte bloem" bevat of het woord "geheel" mist, wordt het voedsel gemaakt van verwerkte granen.

Peulvruchten, noten en zaden

Probeer uw inname van vegetarische eiwitten te verhogen om darmonregelmatigheden te verlichten. Deze voedingsmiddelen bevatten vezels, terwijl vlees en dierlijke eiwitten dat niet doen. Peulvruchten, zoals linzen, zwarte bonen, kikkererwten en bruine bonen, bevatten 9 tot 15 gram vezels per kopje. Amandelen, pecannoten, pistachenoten en zonnebloempitten zijn ook rijk aan vezels. Probeer uw vezelinname geleidelijk te verhogen, omdat een drastische toename gas, een opgeblazen gevoel en krampen kan veroorzaken.