Voeding

Voedingsmiddelen die het metabolisme verhogen


Voedsel kan je metabolisme versnellen.

Je hebt misschien gehoord dat groene thee, gekruid eten, grapefruit of zelfs koud water je metabolisme kunnen verhogen. Het is waar dat drie van die vier kunnen helpen bij het verbranden van calorieën. Ontdek of je thee of grapefruit gewoon heerlijk is - of dat het leuk is met het extra voordeel dat het je energie opdrijft.

Groene thee

Groene thee bevat de fytonutriënt - plantenvoeding - EGCG. EGCG is in tal van onderzoeken aangetoond om het vermogen van een persoon om calorieën te verbranden te vergroten. Maar het aantal calorieën dat het je kan helpen verbranden is minimaal. Het is waarschijnlijk niet de moeite waard om alleen thee te drinken vanwege de calorieverbranding. Drink het in plaats daarvan omdat het andere voordelen biedt, zoals antioxidanten, of gewoon omdat je ervan geniet.

Pittig eten

Je metabolisme is als een vuur. Hoe heter het verbrandt, hoe meer calorieën worden gebruikt. Het zou dus logisch zijn dat pittig eten vuur kan toevoegen en dus je metabolisme kan verhogen. Capsaïcine is de stof die verantwoordelijk is voor dit voordeel. Het eten van voedsel met capsaïcine genereert warmte in het lichaam en warmte vereist brandstof om te blijven branden. Die brandstof is calorieën. Als je van gekruid eten houdt, weet dan dat het lekker is en je metabolisme een boost geeft. Studies hebben nog niet aangetoond hoeveel pittig voedsel je moet eten, hoeveel calorieën het kan verbranden of hoe lang de effecten duren. Als je niet van een vurige maaltijd houdt, maak je geen zorgen - er zijn andere manieren om je stofwisseling te verhogen.

Koud water

Het gerucht dat het drinken van erg koud water je helpt calorieën te verbranden, is aan kracht gewonnen. Dus, is het waar? Misschien: in een onderzoek aan de Humboldt University, Duitsland, door metabolisme- en endocrinologieonderzoekers waarbij 14 mensen in 2003 en 16 mensen in 2007 betrokken waren, bleek koud water het metabolisme in de loop van een uur met 24 tot 30 procent te verhogen. Studies hebben aangetoond dat mensen die goed gehydrateerd zijn, meer calorieën verbranden dan mensen die niet genoeg water drinken. Koud water voegt extra voordeel toe. Je lichaam kan koud water niet verteren. Het vereist werk om het water op te warmen zodat het kan worden opgenomen. Dat werk kost energie; energie is calorieën. Geniet van uw ijskoud water voor verfrissing en het vermogen ervan om uw metabolisme te verhogen. Er is echter zoiets als te veel water drinken, en dat kan gevaarlijk zijn. De meeste volwassenen hebben dagelijks ongeveer 70 ons water nodig, volgens de richtlijnen van de Dieetreferentie-inname.

Metabole Boosters

Groene thee, gekruid eten en koud water kunnen je metabolisme verhogen. Andere metabolische versterkers zijn onder meer gehydrateerd, deelnemen aan cardiovasculaire en krachttraining, voldoende slapen, de juiste hoeveelheid magere eiwitten eten, afzien van extreem diëten, elke drie tot vier uur eten en genieten van een verscheidenheid aan groenten en fruit. Kies een reeks voedingsstoffen die allemaal een rol spelen in het metabolisme.

Bronnen (3)