Sport

Voetbaltrainingen


Kicker workouts in de praktijk ontwikkelen kracht en nauwkeurigheid.

Chris Graythen / Getty Images Sport / Getty Images

Voetbaloefeningen en trainingen trainen vaak aanvallende en verdedigende squadrons samen. Bij kicktrainingen zijn meestal alleen de kickers, coaches en een leeg oefenveld betrokken. Trainingen voor voetbalschoppers omvatten verschillende oefeningen waarmee punters en plaatstickers hun nauwkeurigheid, traject, schoppogingen vanuit meerdere hoeken en hun vermogen om de bal vanaf de snap te hanteren, kunnen verbeteren. Oefeningen om kracht en uithoudingsvermogen voor kickers te ontwikkelen vinden meestal plaats buiten het veld, in de gewichtsruimte weg van de oefentijd.

Nauwkeurigheid

Het belangrijkste aspect voor een kicker om te oefenen is nauwkeurigheid. Eén oefening omvat het plaatsen van de bal en het T-stuk op een vaste afstand van het doel, 7 yards, 10 yards, etc., en vervolgens de kicker oefenen om de onderkant van de bal te schoppen om deze omhoog en door de doelpalen te duwen. Met deze oefening kan de kicker ook schoppen oefenen, waarbij de teen van de voet op de bal op de juiste punten terechtkomt om het doel te raken. Een andere oefening omvat het plaatsen van de op de aftraplijn, waarbij de kicker oefent de bal in de richting van of weg van de hypothetische dekking te brengen. Dit betekent schoppen naar links, rechts of recht naar beneden in het midden.

Afstand en hoogte

Een belangrijke vaardigheid voor zowel kickers als gokkers is het naar beneden schoppen van de bal, hoog genoeg zodat het voldoende tijd heeft om teamgenoten dekking te geven. Een effectieve oefening voor het oefenen van afstand is om plaats kickers door de doelpalen op de 10 yard lijn te laten schoppen en dan het T-stuk 5 of 10 yards na elke kick terug te bewegen. De kicker moet proberen de nauwkeurigheid te behouden, maar de belangrijkste focus van de boor is om te oefenen met het vestigen van de plantvoet en het drijven van de kickvoet door de bal om maximaal vermogen te bereiken. Hangtime-oefeningen stellen kickers en gokkers in staat de hoeveelheid tijd te verbeteren dat de bal in de lucht blijft hangen nadat deze is getrapt terwijl hij nog in het speelveld is. Deze oefening wordt meestal uitgevoerd vanuit één eindzone met ballen naar het veld geschopt.

Hoefijzer

De hoefijzerboor is een combinatie van afstand en nauwkeurigheid, maar het vereist dat de kicker de tee op verschillende punten op het veld plaatst, in plaats van vanuit een rechte middellijn van het doel. Gewoonlijk lijken de verschillende plaatsingen van het schoppende T-stuk op een hoefijzer of halve cirkel over het veld. De kicker schopt vanaf een kant weg en zet de tee op meerdere punten langs de boog. Hierdoor kan de kicker het juiste voetenwerk oefenen dat nodig is om de bal nauwkeurig door de staanders te krijgen vanuit alle mogelijke hoeken die zich in een spelsituatie kunnen voordoen.

Lijnen en nummers

Met de oefening voor lijnen en getallen kunnen gokkers precieze plaatsing van punts oefenen op de meest voorkomende in-game doelen: de ruimte tussen de buiten de grenzen vallende lijnen en de werfmarkeringsnummers die op het veld zijn geschilderd. In de meeste gevallen rolt een puntige bal die in dit steegje belandt vanuit het midden van het veld snel buiten de grenzen. De oefening kan op twee manieren worden uitgevoerd. De punter schopt de bal vanaf de middelste hekje op de 20- of 30-yard lijn en werkt op de benodigde voetplaatsing om de bal in de opening te laten vallen. De punter kan ook oefenen met punteren terwijl hij op de grenslijn staat, en proberen de bal zo te richten dat deze direct op de lijn langs het veld landt.