Sport

Voetbalregels voor bezit tijdens de rust

Voetbalregels voor bezit tijdens de rustWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De openingsworp van Super Bowl XLIII was een strategische spelcomponent.

Jamie Squire / Getty Images Sport / Getty Images

De opening-flip van alle voetbalwedstrijden is een strategisch onderdeel van de competitie omdat het de voorkeur van een team heeft om te bepalen wanneer het automatisch bezit krijgt. De teamcaptains nemen het veld op om vóór de wedstrijd de scheidsrechters te ontmoeten voor de officiële toss, meestal met een plan in gedachten gegenereerd door de hoofdcoach. De meerderheid van de teams kiest ervoor om de openingsaftrap te ontvangen, hoewel elk team recht heeft op een aftrap aan het begin van de helft.

Muntworp openen

Het team dat de eerste toss wint, verdient het recht om te bepalen hoe het spel begint. Dat team heeft een paar opties, afhankelijk van het spelplan. Een team kan de openingsaftrap krijgen en zijn aanval de eerste kraak geven bij het plaatsen van punten op het scorebord, of de bal naar de tegenstander booten, die het bezit garandeert om de tweede helft te starten. Het team dat de flip wint, kan ook uitstellen. Dit betekent dat ze selecteren welke eindzone ze willen verdedigen, waardoor de oppositie het recht heeft om de openingsaftrap te claimen.

Munt gooien strategie

Er zijn specifieke strategieën verbonden aan elke beslissing die aangeven of een team automatisch bezit zal krijgen om de tweede helft te beginnen. Volgens Sporting News wint het team dat de opening coin-flip wint naar verluidt 52 ​​procent van alle NFL-voetbalwedstrijden. Andere verschillende factoren wegen echter de kans dat het winnen van de openingsflip cruciaal is. Weer kan een voetbalspel verwoesten. Sommige teams besluiten om specifiek uit te stellen vanwege de windfactor. Hierdoor kan een team een ​​bepaald element van controle krijgen, hoewel weerspatronen tijdens het spel kunnen veranderen.

Bezit na rust

Het team dat bezit krijgt na rusttijd is in de meeste gevallen ofwel het team dat de openingstoets heeft verloren, of het team dat ervoor heeft gekozen om de wedstrijd uit te stellen. Ongeveer 60 procent van de teams die de coin-flip winnen, selecteren volgens de New York Times om de openingsaftrap te ontvangen. Dit garandeert echter geen extreem voordeel voor dat team. Een team dat de openingsflip wint, maar bij de eerste schijf niet scoort, geeft een schijnbaar voordeel over aan de oppositie; het andere team verloor geen voorsprong in het niet ontvangen van de eerste helft aftrap.

Tweede helft voordeel

De ultieme blauwdruk achter een team dat ervoor kiest om uit te stellen bij de openingsmunt-flip is meer late-game-bezittingen. Het is meestal voordelig voor een team om automatisch bezit te krijgen na rust als ze zware verdediging spelen en vaak het scoren van kansen voor de tegenstander beperken. Een team met een krachtige aanvallende scoreaanval heeft meer kans op de eerste helft van de aftrap omdat het een directe kans geeft om te scoren. Het spel wordt beïnvloed door welk team ongeacht de tweede helft de aftrap krijgt.