Geschiktheid

Maken onderarmoefeningen de handen groter?


Onderarmconditie-oefeningen hebben geen effect op de handmaat.

Thinkstock / Stockbyte / Getty Images

Hoewel je onderarm en hand functioneel nauw met elkaar zijn verbonden, is het niet mogelijk om je hand te vergroten door onderarmoefeningen uit te voeren. Dit komt omdat de grootte van de hand afhankelijk is van de grootte van de botten en spieren in uw hand en niet gerelateerd is aan onderarmconditie. Het is onmogelijk om de grootte van botten te veranderen met oefening, maar je kunt je handen gespierder maken door specifieke oefeningen uit te voeren.

Tip

  • Onderarmspieren strekken zich niet uit in uw hand en het uitoefenen ervan heeft geen invloed op uw handgrootte.

Begrijp je botten

De American Academy of Orthopedic Surgeons stelt dat de groei bij vrouwen stopt op de leeftijd van 14 tot 15 jaar en bij mannen op de leeftijd van 17 tot 18 jaar. Na deze tijd verzamelen je botten meer calcium en worden ze sterker, maar nemen ze niet meer fysiek toe. Botten zullen ook reageren op fysieke stress door de botdichtheid op de plaats van stress te verhogen; bijvoorbeeld, voetballers hebben dichtere botten in hun benen vanwege de hoeveelheid hardlopen die bij de sport betrokken is.

Train specifieke spieren

Spieren reageren op fysieke eisen die aan hen worden gesteld door oefening. De spieren van duursporters hebben zich bijvoorbeeld aangepast om gedurende een lange periode activiteiten te kunnen uitvoeren. De beenspieren van een gewichtheffer die zich concentreert op krachttraining op het onderlichaam, worden groter en produceren meer kracht. Alleen spieren die worden blootgesteld aan een activiteit, passen zich echter aan. Dit is de reden waarom onderarmoefeningen geen effect hebben op de handomvang - alleen handspecifieke oefeningen zullen de spieren in uw hand vergroten.

Probeer eenvoudige handoefeningen

Hoewel onderarmoefeningen uw hand niet zullen vergroten, kunnen de spieren in uw hand zelf eenvoudig worden uitgeoefend en groter worden gemaakt zonder speciale apparatuur. Plaats een rubberen band rond de vier vingers van één hand - maar niet de duim. Spreid je vingers zo ver als je kunt tegen de weerstand van de rubberen band en breng ze langzaam weer bij elkaar. Een andere effectieve oefening houdt in dat je een tennisbal vijf seconden zo hard mogelijk in een hand knijpt, hem loslaat en de reeks herhaalt.

Bekijk je opties

Je kunt ook speciale handoefeningen gebruiken om je handspiergrootte en kracht te vergroten. Veel versies van veerbelaste gripversterkers zijn beschikbaar, evenals weerstandsballen voor je hand en weerstandsbanden. De meeste van deze apparaten worden ook geleverd met handleidingen die een verscheidenheid aan handoefeningen bevatten, evenals methoden om de oefeningen moeilijker te maken. Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een nieuw trainingsschema begint. Stop en zoek medische hulp indien nodig als u pijn voelt tijdens het doen van handoefeningen.

Bronnen (2)