Sport

Voetbalzone blokkerende inbreukoefeningen

Voetbalzone blokkerende inbreukoefeningenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Blokkeeroefeningen helpen de juiste techniek aan te leren.

Thearon W. Henderson / Getty Images Sport / Getty Images

Zoneblokkering houdt in dat aanvallende linemen verdedigers binnen een gebied blokkeren, in plaats van toegewezen verdedigende spelers te blokkeren. Door zoneblokkering kan de aanvalslijn als een eenheid werken, waardoor minder kansen ontstaan ​​voor gemiste opdrachten die kunnen leiden tot verlies van afstand. Het oefenen van zone-blokkerende oefeningen kan een aanvalslijn efficiënter maken wanneer de echte spellen beginnen.

Dubbele teamoefeningen

Zone-blokkers moeten voorbereid zijn om uit een dubbel team te komen als een andere speler de zone van de blocker betreedt. Om deze situatie te oefenen, laat je twee blockers tegen een lijnwachter staan, met een linebacker die enkele meters achter de lijnwachter staat. De blockers verdubbelen de lineman en de linebacker snelt naar voren. Als de linebacker bijvoorbeeld naar links van de aanvallende linemen rent, schakelt de blocker aan de linkerkant zich uit van de verdedigende lineman en blokkeert de linebacker. Herhaal de boor verschillende keren, met de linebacker naar zowel de linker- als rechterkant. Probeer een drie-op-drie oefening met drie blockers, twee verdedigende linemen en één linebacker, waarbij de linebacker weer naar een kant van het dubbele teamblok loopt.

Voetenboor

Om te oefenen met het nemen van de nodige hoeken voor verschillende zonespelen, zet je zeven kegels in een ruwe M-vorm. Plaats drie kegels in een lijn met de kegels ongeveer 2 meter uit elkaar. Plaats twee kegels 1 of 2 meter achter de frontlijn, gelijkmatig verdeeld in de openingen tussen de front-line kegels. Plaats de laatste twee kegels 4 of 5 meter direct achter de rechter en linker frontlijn kegels. De aanvallende lijnwachter staat tegenover de middelste frontliniekegel. Op het fluitje van de coach rent de lijnwachter in een blokkerende houding naar voren, met zijn voeten op de middelste kegel als hij er langs loopt. Bij de tweede en derde herhaling maakt hij respectievelijk een hoek naar rechts en links, met zijn voeten over de buitenste kegels op het tweede en derde niveau. Bij de vierde en vijfde herhalingen loopt hij breed, met zijn voeten over de buitenste rechter en linker kegels op respectievelijk de voorste lijn.

Stapboren

De eerste stappen van een aanvallende lijnwachter zijn vaak een sleutel tot een succesvol zoneblok, vooral wanneer lijnwachten onder een hoek bewegen. Om een ​​snelle start te oefenen, plaatst u een groep lijnwachters voor een tuinlijn die de lijn van scrimmage vertegenwoordigt. Maak lijnen onder een hoek van 45 graden met de lijn van scrimmage voor elke speler, met behulp van krijt of een solide object, zoals een 2-bij-4. Op het fluitje van de coach zetten de linemenen een snelle stap in de richting van het spel. Als ze bijvoorbeeld naar rechts blokkeren, stapt elke lijnwachter met zijn rechtervoet vooruit en naar rechts, die rechts van de schuine lijn landt. In een tweestapsoefening maakt elke blocker de tweede stap met zijn linkervoet links van de schuine lijn. Spelers moeten laag bij de grond blijven met hun hoofd omhoog, in goede blokkerende posities. Draai de boren naar links en rechts.

Boor op het tweede niveau

Het is mogelijk dat een aanvallende lijnwachter geen verdedigende lijnwachter heeft om een ​​schuine zone te blokkeren. In dit geval moet de blocker naar voren rennen en een linebacker of verdediger in zijn zone inschakelen. Stel een oefening op het tweede niveau in, net zoals bij de stappenoefening, maar plaats een verdediger aan het einde van de hoeklijn. Op het fluitje rent elke blocker naar voren met zijn voeten dwars op de lijn en grijpt dan de verdediger aan. Blockers moeten korte, stotterende stappen nemen en hun knieën gebogen houden.

Bronnen (2)