Geschiktheid

Brandt vrije slag of schoolslag meer calorieën?


Verhoog uw zwemintensiteit om extra calorieën te verbruiken.

Digital Vision / Digital Vision / Getty Images

Of u nu kilo's wilt afwerpen of gewoon in vorm wilt blijven, zwemmen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. In tegenstelling tot oefeningen met een grotere impact - zoals rennen of basketballen - is het gemakkelijk voor uw gewrichten, met een laag risico op blessures. Het aantal calorieën dat u tijdens het zwemmen verbrandt, is afhankelijk van uw lichaamsgewicht, trainingsintensiteit en het type zwemslag dat u kiest.

Vrije slag versus schoolslag

Zowel freestyle als borstslagen zijn calorieverbrandende oefeningen. Over het algemeen verbrandt freestyle zwemmen - ook wel de frontcrawl genoemd - iets meer calorieën dan de schoolslag. Volgens de publicaties van Harvard Health verbrandt een persoon van 155 kilo ongeveer 744 calorieën tijdens de schoolslag gedurende een uur en 818 calorieën tijdens het freestyle zwemmen. Het exacte aantal calorieën dat u tijdens een beroerte verbrandt, is echter afhankelijk van de trainingsintensiteit.

Overwegingen voor lichaamsgewicht

Mensen die meer wegen, verbranden meer calorieën dan hun lichtere tegenhangers. Bijvoorbeeld, een persoon van 185 pond die de schoolslag een uur zwemt, verbrandt volgens Harvard Health Publications ongeveer 888 calorieën per uur. Dezelfde persoon van 185 pond verbruikt 976 calorieën tijdens de slag gedurende een uur. Als alternatief verbruikt een persoon van 125 pond respectievelijk 600 en 660 calorieën per uur bij het uitvoeren van de schoolslag respectievelijk de crawlslag.

Andere zwemslagen

De vlinder en rugslag zijn ook opties wanneer u calorieën probeert te verbranden. Het doen van de rugslag verbrandt minder calorieën dan de schoolslag of de voorste kruip en het kiezen van de vlinder verbrandt ongeveer evenveel calorieën als de kruip - of freestyle - beroerte. Bijvoorbeeld, een persoon van 155 pond verbruikt 596 calorieën die de rugslag een uur lang zwemmen en verbrandt ongeveer 818 calorieën per uur tijdens de zwemslag van de vlinder.

Vereisten voor lichamelijke activiteit

Het regelmatig doen van de schoolslag of crawl is een uitstekende manier om aan uw dagelijkse lichamelijke activiteitsvereisten te voldoen - die zijn gebaseerd op trainingsduur en intensiteit, niet op het totale aantal calorieën dat u verbrandt. De richtlijnen voor lichaamsbeweging van 2008 voor Amerikanen suggereren dat volwassenen 2,5 tot 5 uur aërobe oefeningen met matige intensiteit - zoals zwemmen - wekelijks doen of 1,25 tot 2,5 uur krachtige cardiovasculaire oefeningen elke week, naast krachttrainingen - zoals gewichtheffen - minstens twee keer per week.