Sport

Hoe een voorantenne te doen


Houd uw hoofd en rug recht, anders komt uw antenne te kort.

Simon Bruty / Getty Images Sport / Getty Images

Zodra een turnster de voorste handveer beheerst, is ze klaar om verder te gaan naar de voorste antenne, ook bekend als de luchtfoto walkover. De voorste antenne bootst de draaiende beweging van de voorste handveer na, maar zonder dat de handen de grond raken terwijl u roteert. Efficiënte vorm is de sleutel om te leren een frontantenne te raken, omdat de beweging aanzienlijk meer opwaartse kracht en rotatiekracht vereist om te landen dan een handspring.

1.

Ga met je romp naar voren staan, je rechterbeen iets voor je romp en je linkerbeen iets achter je lichaam. Als je linkshandig bent, zal je linkerbeen je leidende been zijn.

2.

Hef je armen over je hoofd met ellebogen licht gebogen.

3.

Val naar voren met je rechterbeen, leun naar voren in de taille en breng je bovenbeen en romp bijna parallel met de grond.

4.

Zwaai je armen voor je lichaam in een zwaaiende boog terwijl je naar voren valt.

5.

Buig je rechterknie en duw van de grond; schop tegelijkertijd je linkerbeen recht omhoog in de lucht zo krachtig als je kunt. Strek je linkerbeen en trap sterk omhoog, zwaai het been omhoog en over je lichaam.

6.

Zwaai je armen naar beneden langs je lichaam en ga achteruit over je hoofd in een snelle, vegende boog terwijl je torso roteert.

7.

Land op de tenen van je voorste been, zwaai dan je achterste been naar beneden en plant stevig op de grond om de voorste antenne te landen.

Waarschuwing

  • Een onjuist uitgevoerde frontantenne kan ernstig hoofd- of nekletsel veroorzaken. Oefen uw voorantenne altijd op een mat van 4 tot 8 inch met behulp van een spotter om letsel te voorkomen.