Voeding

Welke vruchten zijn ok op het rijstdieet?


Het rijstdieet beveelt aan om drie keer per dag fruit te eten, elke dag.

Creatas-afbeeldingen / Creata's / Getty-afbeeldingen

Het rijstdieet is een caloriebeperkend, koolhydraatarm, natriumarm eetplan ontwikkeld door een arts van de Duke University, Dr. Walter Kempner, in 1939. Het rijstdieet is de laatste jaren uit de mode geraakt, maar boeken hierover zijn wordt nog steeds verkocht. Het dieet is verdeeld in drie fasen en bestaat uit zetmeel, waaronder rijst, fruit, zuivel en groenten, met kleine hoeveelheden eiwit in latere fasen. Het is gecrediteerd door zijn makers voor het helpen van patiënten om gewicht te verliezen en te behouden, evenals het helpen bij de behandeling van diabetes, hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Alle vruchten zijn acceptabel in het rijstdieet, net als ongezoete vruchtensappen.

Fase 1

Fase 1 van het dieet is een reinigingsfase, ontworpen om overtollig natrium, vloeistoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en bestaat uit een eendaags basisprotocol en een zesdaags lacto-vegetarisch protocol elke week. Het basis rijstprotocol bevat twee porties fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel. Het zesdaagse lacto-vegetarische protocol omvat een portie fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel en groenten.

Fase 2

De tweede fase van het dieet is gericht op gewichtsverlies. Fase 2's basisprotocol voor rijstdieet van één dag per week omvat twee porties fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel; een vijfdaags lacto-vegetarisch protocol omvat een portie fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel, groenten en zuivelproducten; een nieuw eendaags ‘vegetarisch plus rijstdieet’ protocol bevat ook een portie fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel, groenten en eiwitten.

Fase 3

Fase 3 is de onderhoudsfase die begint zodra de dieter haar gewenste gewicht heeft bereikt; volgens het Rijstdieetprogramma moet deze fase levenslang worden gevolgd. Fase 3's eendaagse basis rijstdieetprotocol omvat twee porties fruit elk voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel; een vierdaags lacto-vegetarisch protocol omvat een portie fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmeel en groenten; een tweedaags ‘vegetarisch plus rijstdieet’ protocol bevat een portie fruit voor ontbijt, lunch en avondeten, plus zetmelen, groenten, zuivel en eiwitten in toenemende hoeveelheden.

Meet uw portiegroottes

Het boek "The Rice Diet Solution" definieert een portie fruit in het algemeen als 1 middelgrote stuk fruit, 1 kopje druiven of 1 kopje gesneden fruit. Voorbeeldmenu's zijn specifieker, met drie pruimen, 2 eetlepels rozijnen of een halve banaan als voorbeelden van een enkele portie.