Sport

Full Suspension Vs. Hardtail mountainbike


Mountainbikes zijn duurzamer - ideaal voor zwaar terrein - dan gewone fietsen.

Comstock-afbeeldingen / Stockbyte / Getty-afbeeldingen

Mountainbikes zijn een veelzijdige manier van transport. Je kunt ze naar de supermarkt rijden als je dat brood vergeet, rustig door een openbaar park cruisen of je kunt de hele wereld over nemen om door bergen, paden en heuvels te racen. Als het gaat om het kopen van een mountainbike, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je wordt geconfronteerd met het kiezen van een hardtail of een fiets met volledige vering.

Mountainbike onderhoud

Hardtail mountainbikes vereisen zeer minimaal onderhoud en onderhoud omdat ze geen draaipunten hebben, een deel van de ophanging van de fiets dat, als je dit niet aanvinkt, je chassis slordig aanvoelt en je algehele fietservaring minder dan par. Ze zijn mechanisch eenvoudiger dan volledig geveerde fietsen, waardoor complicaties weinig en ver tussen. Volledig geveerde fietsen hebben iets meer liefde en genegenheid nodig; ze hebben draaipunten, evenals achterschokken die speciale aandacht vereisen om goed te werken. Volledig geveerde fietsen vereisen meer onderhoud, maar zijn duurzamer op de lange termijn. Beide fietsen moeten na de rit worden schoongemaakt en gesmeerd.

Mountainbikes: gewicht doet ertoe

Wanneer je hardtails en volledig geveerde fietsen op gewicht vergelijkt, kun je in beide lichtgewicht frames vinden. Typisch, hardtails zijn lichter met een paar pond, maar moderne ontwikkelingen hebben volledige ophangframes net zo licht gemaakt. De lichtere frames zijn iets sneller als je op zoek bent naar snelheid en behendigheid, maar zwaardere frames zijn beter in rotsachtige technische beklimmingen.

Fietsen kopen met een beperkt budget

Het ontwerp van de hardtailfiets bestaat al 100 jaar, wat betekent dat full-suspension fietsen nieuwer zijn, daarom zitten ze vol met innovatie en technologie, wat de prijs opdrijft. Als u met een beperkt budget winkelt, kunt u het beste kiezen voor een hardtail. Ze zijn goedkoper en hebben een lange tijd niet voor niets bestaan. Volledige schorsingen zijn niet slecht omdat ze nieuw zijn, maar ze zijn niet ideaal als je een goede deal op een fiets moet vinden.

Sweet, Sweet Comfort

Terwijl een hardtail soepeler is, kunnen volledig geveerde fietsen beter omgaan met ruw terrein. De achtervering op de fietsen met volledige vering absorbeert de schokken van het raken van stenen en harde oppervlakken. Het is ook de betere keuze als je lange tijd rijdt, zul je je niet in elkaar geslagen voelen zoals je zou doen met een hardtail. Volledige schorsingen zijn stabiele klimmers en ze vliegen door ruw terrein. De hardtail kan onhandig zijn en tractieverlies komt veel voor op rotsachtige paden.