Voeding

Is volle yoghurt beter voor gewichtsverlies?


Yoghurt kan dienen als onderdeel van een dieet voor gewichtsverlies.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Het klinkt alsof het onmogelijk waar kan zijn. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe een voedingsmiddel met meer vet en calorieën me kan helpen af ​​te vallen. Welnu, volle yoghurt kan dat juist doen vanwege het vermogen om je eetlust onder controle te houden wanneer onderdeel van een gezond plan voor het afvallen van calorieën. Als u moeite heeft om af te vallen en advies nodig heeft over wat en hoe te eten, raadpleeg dan een geregistreerde diëtist of uw arts.

Tip

  • Het vet, eiwit en calcium in volle yoghurt kan helpen uw honger onder controle te houden en gewichtsverlies te helpen.

Een blik op de cijfers

Wanneer je het voedingsprofiel van volle en magere yoghurt vergelijkt, kan het je verbazen dat de calorieverschillen erg klein zijn. Een portie volle yoghurt van 100 gram bevat 100 calorieën, 6 gram vet, 6 gram eiwit en 8 gram koolhydraten, terwijl dezelfde portie magere yoghurt 95 calorieën, 0 gram vet, 10 gram eiwit en 13 gram koolhydraten. Zowel volle als magere yoghurt voldoen ook aan respectievelijk meer dan 20 en 30 procent van uw dagelijkse calciumbehoefte.

Wanneer je probeert af te vallen, is het doel om een ​​calorietekort te creëren door minder te eten of meer te bewegen. Het verschil van 10 calorieën tussen de volle en magere yoghurt heeft mogelijk geen significante invloed op uw totale calorie-inname. Geen twijfel mogelijk, yoghurt maakt bij elk dieet een gezonde keuze. Maar de romige, rijke smaak van volle yoghurt kan de kans vergroten dat het in uw plan wordt opgenomen.

Verzadigende voedingsstoffen

Volle yoghurt is gevuld met een aantal voedingsstoffen die helpen je eetlust onder controle te houden, waaronder eiwitten, vet en calcium. Wanneer je je calorie-inname vermindert om gewicht te verliezen, kan honger een ding zijn dat je in de weg zit en je inspanningen saboteert. Het opnemen van meer caloriearm voedsel dat ook honger weghoudt, kan u helpen uw plan te volgen en uw succes met afvallen te verbeteren.

Volle zuivel en gewicht

Al vele jaren staat volle zuivel op de lijst van veel dieetplannen. Nieuw onderzoek kan erop wijzen dat volle zuivelproducten mogelijk opnieuw moeten worden ingedeeld. Een prospectieve cohortstudie uit 2016, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, onderzocht de associatie van zuivelinname en gewicht bij een grote groep vrouwen gedurende een periode van 11 jaar. De onderzoekers ontdekten dat de vrouwen die meer volvette zuivelproducten in hun dieet hadden opgenomen, minder aankwamen dan de vetarme zuiveleters. Hoewel deze studie veelbelovend is voor liefhebbers van volle zuivelproducten, is meer onderzoek nodig om de resultaten te bevestigen.

Vanwege het verzadigde vetgehalte in zuivelproducten, moet u eerst met uw arts praten om te zien of het geschikt is voor uw algehele gezondheid, vooral als u een hoog cholesterol of hartaandoeningen heeft.