Geschiktheid

Volledige bovenlichaamstraining met een bokszak


Bokszaktrainingen versterken, tonen en zijn een geweldige cardiovasculaire training.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Boksen kan een krachtige krachttraining voor het bovenlichaam zijn, voor degenen die de oefeningen correct uitvoeren. Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de kracht en de toon van je bovenlichaam, overweeg dan om in een zware bokszak te investeren. Bokszaktrainingen kunnen helpen calorieën te verbranden en spieren op te bouwen, terwijl uw cardiovasculaire capaciteit wordt verbeterd.

Ga snel en gevarieerd

Om met je workout te beginnen, gebruik je verschillende stoten om meerdere spieren tegelijkertijd te activeren. Als je bijvoorbeeld een snelheidscombo doet - inclusief jabs, kruisen, uppercuts en haken - begin je met lichtintensiteit te slaan terwijl je opwarmt, met focus op nauwkeurigheid boven vermogen. Dit helpt het spiergeheugen te verbeteren terwijl u versnelt. Ga door met de training, terwijl u sneller gaat, maar met dezelfde reeks stoten. Dit geeft je volledige activering van de spieren in je armen, schouders en borst en maakt je klaar voor hardere stoten tijdens de rest van de training.

Sla voorbij het doel

In plaats van op de tas te richten, richt je een voet voorbij de tas. Hoewel het contra-intuïtief klinkt, is het streven naar een punt voorbij waar je contact maakt met het oppervlak van de tas je lichaam gedwongen om de spieren van je schouders en borst beter in te schakelen. Dit helpt je de kracht achter de stoot te verbeteren en stelt je in staat om zoveel mogelijk van je eigen lichaamsgewicht in de worp te krijgen.

Draai het omhoog

De kern is een van de belangrijkste spiergroepen voor een bokser, omdat de romp verantwoordelijk is voor stabilisatie en balans. Dit is vooral belangrijk bij het nemen van een slag. Wanneer u met een bokszak werkt, sta dan met uw heupen in een hoek van 45 graden, van de zak af gericht, en zwaai over uw lichaam om het oppervlak ervan te raken. Hierdoor zullen je kernspieren gaan draaien, een beweging die effectiever wordt gemaakt door de kracht van de slag.

Ga alles uit

Sluit je training af met een complete strijd met de tas. Stel een timer in met korte intervallen van minder dan 20 seconden, te herhalen tot vermoeidheid. Terwijl de timer aan staat, is het je doel om de tas zo hard en zo vaak als je kunt te slaan. Houd tussendoor je hartslag omhoog door een paar minuten met springtouwen te springen en ga dan terug naar een ander interval. De oefening is misschien niet elegant, maar wel effectief. De fysica van een hardere stoot, omdat elke reactie op een gelijke en tegengestelde reactie stuit, betekent dat uw spieren gedwongen worden om meer te bewegen dan wanneer ze stoten met minder kracht.