Sport

Leuke oefenspellen voor jeugdvoetbal


Maak oefenen leuk met enkele eenvoudige oefeningen.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Als jeugdvoetbalcoach is het jouw taak om kinderen de basis van het spel te leren, maar het is ook belangrijk dat je het leuk houdt, zodat ze geïnteresseerd blijven. Om dit te doen, heb je oefeningen nodig die kinderen laten zien hoe ze de bal moeten blokkeren, gooien, vangen en rennen, maar ze moeten ook plezierig zijn. Houd jonge voetballers bezig met creatieve, voor de leeftijd geschikte oefeningen die overeenkomen met hun vaardigheidsniveau maar nog steeds een uitdaging bieden. Er zijn veel leuke oefengames die speciaal zijn ontworpen voor jeugdvoetbalspelers die hen de basisbeginselen leren en ze enthousiast maken voor de training.

Aanpakken

Leren omgaan met een andere speler - en aangepakt te worden - is een belangrijke vaardigheid om te beheersen voor het spel. Een leuke manier om kinderen de basisprincipes van het aanpakken te leren, is met een spelletje haaien en minnows. Om het spel op te zetten, plaats je vier kegels in een grote rechthoek van ongeveer 20 bij 30 meter; dit is de oceaan. Selecteer een speler om de haai te zijn en lijn de andere kinderen, de minnows, op een van de 20-yard lijnen. Op het fluitje van de coach zullen de minnows proberen de oceaan over te steken zonder door de haai te worden aangepakt. Elke keer dat de haai een minnow aanpakt, wordt die speler een haai; speel totdat er geen minnows meer zijn.

Het blokkeren

Een leuke manier om kinderen de basisprincipes van blokkeren te leren, is met een spelletje koning van de ring. In dit spel zullen kinderen vertrouwen op hun kracht, snelheid en, natuurlijk, blokkerende vaardigheden om de koning te worden. Begin met het spuiten van twee 15-voet brede cirkels naast elkaar op het veld, zodat er net genoeg ruimte overblijft voor één speler om tussen hen te rennen. Centreer een blokkerende pop op ongeveer 5 meter van de bovenkant van de cirkel; naar de dummy gaan is het ultieme doel. De kinderen spelen één op één, waarbij elk kind een startpositie in de top van zijn eigen cirkel inneemt. Onderweg rennen de kinderen rond de buitenkant van hun cirkel zodat ze elkaar in het midden ontmoeten. Omdat er maar één ruimte is, moeten ze slaan en blokkeren om de pop te bereiken.

Conditioning

Conditioneringsoefeningen waarbij hardlopen nodig is, kunnen worden omgezet in een leuke activiteit door er gewoon een race van te maken. Het aanroepen van een beetje vriendelijke competitie tussen de kinderen kan de ervaring aangenamer maken, en je kunt dit doen met een paar verschillende oefeningen. Probeer een dummy-estafette, waarbij je de kinderen in kleine, gelijke groepen verdeelt. Gebruik pylonen of kegels om een ​​startpositie voor elke groep te markeren en plaats een andere marker op enkele meters afstand. Laat de spelers achter de startpositie staan ​​en geef een blokkerende dummy aan de eerste speler van elke groep. Het doel is om met de dummy naar de tegenovergestelde marker en terug te rennen en vervolgens de dummy over te dragen aan de volgende loper. De eerste groep die iedereen de race laat voltooien wint.

Snelheid en behendigheid

Aan het einde van een lange, hete training is het laatste wat de meeste kinderen willen doen, werken aan het verbeteren van hun snelheid en behendigheid. Dit zijn echter noodzakelijke vaardigheden voor succes op het veld. Een leuke manier om dit te doen die niet tot zeuren en klagen leidt, is met een waterballon gooien. Maak een ladderpatroon met touw of spuitverf en lijn de kinderen aan een uiteinde uit. Coaches en oudervrijwilligers hebben waterballonnen bij de hand en terwijl de kinderen door de ladder racen, zullen ze springen, bukken en rennen zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze met een ballon worden geraakt.