Sport

Aërobe voetbaloefeningen

Aërobe voetbaloefeningenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met aerobe fitness kun je op volle snelheid voetballen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Voetbalvaardigheden zijn belangrijk, maar je hebt meer mogelijkheden om je vaardigheden in een spel te gebruiken als je een sterke aerobe conditie hebt. Je zult niet veel doelpunten in de tweede helft scoren, bijvoorbeeld als je te moe bent om in scoringspositie te komen of, erger nog, als je op de bank zit omdat je coach ziet dat je de wedstrijd niet kunt bijhouden vloeien. Door aerobe oefeningen te doen, kun je je voetbalvaardigheden verbeteren en tegelijkertijd de aerobe conditie opbouwen die je nodig hebt om die vaardigheden in praktijk te brengen.

Boor met twee ballen

Baloefeningen op korte velden kunnen spelers constant in beweging houden en hun aerobe conditie verbeteren. Gebruik kegels om een ​​gedeelte van het veld af te bakenen, zoals een gedeelte van 45 bij 55 meter. Plaats twee teams met zeven spelers op het veld en geef ze elk een bal. Zorg ervoor dat de ballen verschillende kleuren hebben of onderscheidbare markeringen hebben. Elk team probeert de bal in bezit te houden en probeert tegelijkertijd de bal van de tegenstander te pakken. Teams scoren één punt telkens ze beide ballen in bezit hebben. Verhoog de intensiteit door het veld in te korten, door elk team twee ballen te geven of door het aantal spelers te verminderen.

Boor met zes ballen

Voer een oefening met zes ballen uit door kegels in de hoeken van een gebied van 25 bij 40 meter te plaatsen. Plaats netten in het midden van de 25-yard eindlijnen en kegels in het midden van de 40-yard zijlijnen. Plaats een bal naast elke kegel en gebruik een andere bal om het spel van een vijf-op-vijf-spel te beginnen. Het spel gaat normaal door totdat een team scoort of schiet over het net. Als het schot het net mist, neemt het verdedigende team onmiddellijk een bal uit de dichtstbijzijnde kegel en begint een aanval. Eén speler van het schietteam moet het gemiste schot terughalen en de door de tegenstander genomen bal vervangen. Wanneer een team scoort, begint het een nieuwe aanval door een bal uit het midden van een zijlijn te nemen, terwijl een speler van het verdedigende team de bal uit het net haalt en de door de tegenstander genomen bal vervangt.

Ladderboren

Boren met touwladders ontwikkelen behendigheid en snelle voeten, maar kunnen ook worden gebruikt als aerobe oefening. Om aerobics te combineren met vaardigheidswerk, laat twee trainingspartners zitten of knielen aan weerszijden van het uiteinde van een ladder en plaats de actieve deelnemer aan het andere uiteinde. De actieve speler begint binnen de ladder en stapt dan naar rechts, waar een trainingspartner hem de bal laat rollen. De speler schopt de bal terug naar de zittende partner, stapt beide voeten in de touwladder en stapt dan links van de ladder, waar de andere zittende partner hem de bal rolt. Het patroon duurt enkele minuten. De actieve speler kan stap voor stap op de ladder stappen of met beide voeten in- en uitstappen. De sleutel is om de speler in beweging te houden.

Vier-op-vier-overgangsboor

Markeer een veld van 54 bij 30 meter met doelen op de kortere eindlijnen. Speel een normaal vier-op-vier-spel, maar stationeer waarnemers met ballen op de eindlijnen en de touchlines. Wanneer doelpunten worden gescoord of ballen het veld verlaten, gooit de dichtstbijzijnde waarnemer onmiddellijk een nieuwe bal in het spel en gaat het spel verder. Spelers leren snel over te schakelen van aanval naar verdediging terwijl ze aerobe kracht opbouwen.