Geschiktheid

Leuke manieren om sprints uit te voeren


Samenwerken met anderen maakt hard werken leuker.

Photos.com/Photos.com/Getty Images

Sprints zijn intense uitbarstingen van activiteit over korte afstanden. Tijdens het hardlopen is de afgelegde afstand meestal minder dan een kwart mijl lang. Sprinten kan worden gedaan in gestructureerde trainingen of in speelse spellen, terwijl kracht en kracht worden verhoogd, de cardiovasculaire fitheid wordt verbeterd en behendigheid, ritme en voetsnelheid worden vergemakkelijkt. Ze verbranden ook vet in een hoger tempo dan minder krachtige activiteiten. Hoewel intensieve training een uitdaging is, kun je veel plezier beleven aan een zware training door sprints te lopen.

Relays

Relay-races kunnen worden uitgevoerd op een baan waarbij elke loper een stokje doorgeeft aan de volgende loper na het voltooien van een segment met een vooraf bepaalde afstand. Het relais van 400 meter is een gemeenschappelijke afstand met vier lopers die elk 100 meter afleggen. Het idee is dat het hele team de afstand zo snel mogelijk aflegt. Relais kunnen ook worden uitgevoerd door twee lijnen op een afstand van ongeveer 50 tot 100 meter op het gras of een vlak oppervlak te markeren. Lopers moeten een partner kiezen met één persoon op een lijn tegenover haar partner en de andere op de tegenovergestelde lijn. Wanneer klaar, sprint een loper naar haar partner, en pas nadat die loper de lijn heeft overschreden, kan de andere loper over de afstand sprinten om het estafette af te maken.

Intervallen

Door een focus te hebben terwijl je intensief bezig bent, gaat de tijd sneller voorbij. Sprintintervallen duren meestal 30 seconden tot drie minuten. Het idee achter intervallen is om het interval te laten lopen in een tempo dat ongeveer 80 tot 90 procent van je maximale inspanning is; het duurt minstens de helft van de duur van het interval om te herstellen. Ren bijvoorbeeld een minuut hard en neem daarna minimaal 30 seconden rustig joggen. Je tempo op peil houden tijdens het interval is zowel uitdagend als opwindend. Blijf in een gemakkelijk en gecontroleerd tempo bewegen tijdens de rustfase van de cyclus. Herhaal het interval en rust zes tot acht keer ingesteld. Dit soort trainingen verbeteren niet alleen de beensnelheid, maar verbeteren ook uw uithoudingsvermogen.

Races

Races laten je plezier beleven en contact maken met andere lopers terwijl je werkt aan het verbeteren van je sprinttechniek. Zoek naar lokale baanclubs die wekelijkse of maandelijkse races en gestructureerde workouts aanbieden die racen nabootsen. Het hebben van andere mensen zal je motiveren om hard te werken en consistent te blijven in je training. Zorg ervoor dat je je races beperkt tot maximaal twee of drie evenementen, zodat je niet teveel doet. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de opwinding van toeschouwers en de concurrentie zelf.

Trainingstips

Gemakkelijk geleidelijk sprinten. Als je nog nooit eerder hebt sprint, begin dan op een dag met vier of vijf eenvoudige passen. Voeg de volgende week nog een paar passen toe en wanneer deze comfortabel beginnen te voelen, verhoog je je snelheid terwijl je ze doet. Als je klaar bent om sprints te proberen, warm dan op met enkele eenvoudige stappen voordat je alle mogelijke inspanningen doet. Regelmatig rennen om een ​​aerobe basis en rust te bouwen, helpt je ook om je sprints efficiënter en met succes te laten lopen. Je zult merken dat, wanneer je lichaam sterk aanvoelt, rennen leuker is.