Sport

Functionele fitnesstraining voor hockeyspelers

Functionele fitnesstraining voor hockeyspelersWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Functionele hockeytraining omvat een alomvattende aanpak.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Het ontwikkelen van complete fitness voor hockey gaat niet alleen over het vergroten van kracht en het opbouwen van uithoudingsvermogen. Zware, fysiek veeleisende sporten zoals hockey vereisen een functionele aanpak, met oefeningen die bewegingen bevatten die de kinetische acties van het spel repliceren. Om functioneel fit te worden voor hockey, moet je je concentreren op oefeningen die rotatiekracht ontwikkelen en je wennen aan de ongelijke verdeling van lichaamsgewicht die van nature voorkomt tijdens elke ploegendienst.

Balans

Evenwicht en stabiliteit zijn de belangrijkste componenten van functionele fitness voor hockey. Op het ijs tijdens het spelen is je gewicht meestal niet gelijkmatig verdeeld over beide benen. Vechten voor positie of de puck langs de planken of in open ijs vereist absorberende impact op één kant van je lichaam terwijl je in beweging bent. Het is cruciaal om de stabiliteit en balans van één been voor elk been te vergroten; een dergelijke oefening omvat het aanpassen van een standaard uitval zodat uw achterste voet in evenwicht is op een stabiliteitsbal terwijl uw leidende voet op de vloer blijft. Laat jezelf voorzichtig zakken terwijl je het evenwicht met je voorste voet behoudt.

Omwenteling

De mogelijkheid om van links naar rechts te roteren, langs wat hockeyinstructeur Anthony Donskov het dwarsvlak noemt, verbetert de schiet-, pas- en schaatsprestaties. Een effectieve oefening voor het ontwikkelen van rotatiesterkte is het gebruik van een weerstandsbuis, een paal en een halve stabiliteitsbal. Bevestig het ene uiteinde van de weerstandsbuis aan de paal, het andere uiteinde aan een muur of ander vast voorwerp op heuphoogte. Ga op het platte platform van de bal met halve stabiliteit staan ​​met je voeten op schouderbreedte zodat de muur of het vaste object aan een van je kanten ligt. Bootst een schietende of passerende beweging na, roterend om je middel en heupen terwijl je op de halve bal balanceert, de buis verlengt en de paal gebruikt als een hockeystick.

Behendigheid

Het ontwikkelen van behendigheid is een essentieel onderdeel van functionele fitness voor hockey. Net als bij het creëren van balans en stabiliteit, helpen bepaalde oefeningen je om spiergeheugen te ontwikkelen voor zij-aan-zij gewichtsverandering die in veel fasen van het spel plaatsvindt, van schaatsen tot puckbehandeling. Een eenvoudige oefening die laterale behendigheid ontwikkelt, is een rechte lijn op de vloer vastplakken met plakband of een paal op de vloer plaatsen. Ga met beide voeten aan een kant van de lijn staan ​​en spring dan met een van je voeten over de lijn. Spring meerdere keren heen en weer met snelheid en intensiteit.

Overwegingen

Hoewel de meeste functionele fitnessoefeningen voor hockey weinig impact hebben en afhankelijk zijn van je lichaamsgewicht, moet je veilig trainen. De meeste oefeningen dagen je evenwicht uit. Vraag een partner om u te helpen, vooral voor elke oefening die een stabiliteitsbal vereist. De partner moet dichtbij staan ​​en u helpen rechtop te blijven als u de controle over de oefening verliest. Naarmate je vordert, biedt het lichaamsgewicht alleen mogelijk niet voldoende weerstand. Je kunt de intensiteit van veel functionele oefeningen verhogen met een kettlebell, halter of ander gewicht.