Voeding

Gewichtstoename met een high-calorie, low-carb drankje


Drink je calorieën om aan te komen en spieren op te bouwen.

Thinkstock-afbeeldingen / Comstock / Getty-afbeeldingen

Als u meer spieren op een licht frame wilt zetten om uw uiterlijk, gezondheid en energie te verbeteren, kunt u dit doen met een calorierijke, koolhydraatarme drank. Natuurlijk is het slechts een deel van een algemene strategie voor gewichtstoename.

Zorg dat de drank voedzame ingrediënten bevat, zodat je goede voeding en een gezonde gewichtstoename ondersteunt, niet alleen door vet op te stapelen. Voeg weerstandstraining toe en eet overdag andere gezonde snacks om uw doelstellingen voor gewichtstoename te bereiken.

Calorieën voor gewichtstoename

Net zoals het verminderen van calorieën helpt je af te vallen, helpt het toevoegen van calorieën je om aan te komen. Gebruik een online calculator, zoals die op Active.com, om te bepalen hoeveel calorieën u dagelijks nodig heeft om uw gewicht te behouden. Voor een optimale gewichtstoename door droge spiermassa voeg je ongeveer 400 calorieën toe aan dit aantal. Je kunt gemakkelijk een koolhydraatarm drankje maken met 400 calorieën, zodat je deze boost in inname in één keer krijgt. Veel gebottelde drankjes zijn ook beschikbaar, maar zoek naar die met minimaal toegevoegde chemicaliën en conserveermiddelen. U wilt dat de drank calorieën bevat die alleen uit natuurlijke ingrediënten komen.

Als je drankje niet helemaal 400 calorieën bevat, voeg dan gedurende de dag andere snacks met veel calorieën toe. Voorbeelden hiervan zijn walnoten en amandelen, pindakaas en avocado.

Oefening voor spiergroei

Het toevoegen van calorieën terwijl je zittend bent, is echter geen winnende strategie voor gewichtstoename. Zoals de IDEA Health and Fitness Association aangeeft, bestaat voor elke pond die wordt gewonnen wanneer je niet traint, tweederde van de winst in de vorm van vet. Verbrand geen calorieën door elke week uren aan cardiovasculaire oefeningen te doen; blijf op een gezonde 30 minuten op de meeste dagen van matig intensieve werkzaamheden, zoals wandelen of zwemmen. Dit ondersteunt de optimale functie van uw cardiovasculaire en ademhalingssystemen.

Je trainingsfocus moet liggen op weerstandstraining met losse gewichten, gewichtsmachines, weerstandsbanden en kettlebells. Hoe je een krachttrainingsprogramma uitvoert, is grotendeels aan jou, omdat work-outs voor het hele lichaam en het doen van afzonderlijke dagen voor verschillende lichaamsdelen je beide kunnen helpen. Een studie uit 2016, gepubliceerd in het International Journal of Exercise Science, toonde aan dat zowel hoogfrequente training waarbij drie trainingen voor het hele lichaam per week betrokken waren als laagfrequente trainingen die het lichaam opsplitsten in drie afzonderlijke trainingen per week, deelnemers met succes hielpen de vetvrije massa te vergroten wanneer uitgevoerd gedurende acht weken.

Koolhydraatarme drank voor gewichtstoename

Koolhydraatarme diëten worden vaak geassocieerd met gewichtsverlies. Atkins, iemand? Maar een koolhydraatarme shake kan calorierijk en voedingsrijk zijn, dus ondersteunt het gewichtstoename. Een drankje is een gemakkelijke manier om uw calorie-inname te verhogen zonder veel snacks mee te nemen en vergeet niet om gedurende de dag extra voedsel te eten.

Zorg ervoor dat je koolhydraatarme drank veel eiwitten bevat. Wanneer u weerstandstraining doet en calorieën toevoegt om aan te komen, profiteert u van ongeveer 0,7 tot 0,8 gram eiwit per pond lichaamsgewicht per dag. De aminozuren in eiwitten helpen het vermogen van je spieren om groter en sterker te worden, te vergroten. Weiproteïnepoeder, rundvleeseiwit en eieren zijn manieren om calorieën en eiwitten aan je drankje toe te voegen.

Streef naar een drankje dat gezonde vetten bevat, zoals avocado, noten, kokosolie en olijfolie. Als je je eigen koolhydraatarme, calorierijke drankje maakt, kan het gebruik van pindakaas, vlasolie of de helft van een avocado calorieën in een shake verhogen en smaakt het ook goed.

Oosterse geneeskundespecialist, Paleo-dieetexpert en auteur Chris Kresser kwam in gewicht op een shake met verse bessen, gepasteuriseerde eierdooiers, volle melkyoghurt en extra vergine olijfolie. Vermijd het toevoegen van veel suiker of andere zoetstoffen of koolhydraatrijk fruit, zoals bananen, om het aantal koolhydraten in uw shake laag te houden.

Om je spiermassa nog meer te stimuleren, drink je koolhydraatarme drank na een spierversterkende training. Je spieren zijn vooral ontvankelijk voor de aminozuren van het eiwit en ze herstellen en bouwen sneller op wanneer ze direct na de training worden gevoed.