Geschiktheid

Gewichtstoename voor vrouwen met een snel metabolisme


Gezonde gewichtstoename houdt in het veranderen van levensstijl en dieet.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

Het handhaven van een gezond gewicht kan een uitdaging zijn, maar in tegenstelling tot de gemiddelde persoon, kunt u moeite hebben om aan te komen in plaats van extra kilo's te laten vallen. Wanneer je een snelle stofwisseling hebt, lijkt aankomen nog moeilijker. Met een paar wijzigingen in uw routine kunt u echter op een gezonde manier aankomen zonder alleen vetweefsel toe te voegen en vetrijk voedsel te eten. Ondergewicht kan net zo schadelijk zijn als overgewicht, dus het handhaven van een BMI tussen 18,5 en 24,9 verbetert de algehele gezondheid.

1.

Verhoog calorieën met 250-500 extra calorieën per dag. Het bereiken van dit doel kan betekenen dat u een extra snack of kleine maaltijd toevoegt aan uw normale calorie-inname. Hoewel een paar honderd extra calorieën misschien niet zo veel lijken, win je ongeveer een pond per week, wat een gezonde winst is. Als dit aantal echter varieert, hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat uw activiteitenniveau en genetische make-up ervoor kunnen zorgen dat u iets hoger of lager komt.

2.

Eet vaker gedurende de dag. Wanneer je een snelle stofwisseling hebt, verbrandt je lichaam sneller calorieën, waardoor je misschien betere resultaten krijgt als je vijf of zes kleine maaltijden per dag eet. Verhoog de calorische dichtheid van uw maaltijden door melkpoeder toe te voegen aan dranken en soepen. Als je verse salades eet, voeg dan avocado's, olijfolie of noten toe om het calorie- en vetgehalte te verhogen. Versier je favoriete voedsel met gewone kazen en voeg notenboter toe aan brood om een ​​gezonde vetbron toe te voegen. U wilt uw calorie-inname op een gezonde manier verhogen, dus concentreer u waar mogelijk op het toevoegen van calorieën via onverzadigde vetproducten.

3.

Vergroot je spiermassa. Wanneer je aankomt, moet je misschien wat vet opslaan, maar een gezonde component van gewichtstoename is het verkrijgen van vetvrije massa. Krachttraining is de beste manier om mager spierweefsel te vergroten. Gebruik een uitgebalanceerd tilprogramma dat alle belangrijke spiergroepen in uw lichaam opneemt om de beste resultaten te krijgen. Drie keer per week tillen en hogere gewichten gebruiken met minder trainingen houdt uw trainingsvolume laag en heeft niet zo'n groot effect op uw metabolisme. Beperk bovendien extra fysieke activiteiten om gewicht te verliezen en meer te ontspannen dan normaal om gewichtstoename te bevorderen.

Tips

  • Raadpleeg een geregistreerde diëtist voor een persoonlijk gezond gewichtstoename programma.
  • Beperk drankjes tijdens de maaltijd om te voorkomen dat u zich te snel vol voelt.

Waarschuwingen

  • Vermijd gimmicks en supplementen die onrealistische claims maken.
  • Wees realistisch over je lichaamstype en mik niet op een lichaamstype dat misschien niet mogelijk is.
  • Raadpleeg een arts of diëtist als u meer dan 1 tot 2 pond per week begint te krijgen.