Gezondheid

Looptrainers voor hersenverlamming

Looptrainers voor hersenverlammingWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naarmate het lopen verbetert, kan een looptrainer worden ingeruild voor een rollator.

Amos Morgan / Photodisc / Getty Images

Cerebrale parese, of CP, is een niet-progressieve neurologische aandoening die zich in de eerste vijf levensjaren in de baarmoeder kan ontwikkelen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is spastische CP de meest voorkomende vorm van deze ziekte. Overmatige spierspanning - spasticiteit - resulteert in een verminderd bewegingsbereik en problemen met mobiliteit. Lopen wordt beïnvloed door spasticiteit in de benen en door slechte rompcontrole, maar veel kinderen leren lopen met behulp van looptrainers en fysiotherapie.

Het belang van wandelen

Staande positionering is om verschillende redenen belangrijk. Gewrichten in het menselijk lichaam zijn ontworpen om optimaal rechtop te functioneren, of u nu loopt of staat. Gewichtslager verhoogt de botsterkte, waardoor het risico op fracturen en osteoporose wordt verminderd, een aandoening waarbij de botten poreus worden. Door te lopen kan een kind zijn omgeving verkennen en het leren vergemakkelijken. Looptrainers geven kinderen met CP de mogelijkheid om gewicht te dragen en mobiel te zijn. Naarmate het kind ouder wordt, verbeteren looptrainers sociale interacties met leeftijdgenoten.

Loopstoornis

Lopen is om meerdere redenen een uitdaging voor mensen met CP. Spasticiteit in de onderste ledematen beïnvloedt de spieren die de benen naar elkaar toe brengen en de kuitspieren in het onderbeen die de tenen naar de vloer richten. Dit leidt tot een schaarse gang, met hakken van de vloer en benen kruisen voor elkaar als een persoon loopt.

Het evenwicht wordt aanzienlijk beïnvloed door cerebrale parese. Looptrainers ondersteunen het lichaamsgewicht van een persoon of een deel ervan en voorkomen vallen met harnassen. Met deze apparaten kan een persoon het gewicht van de ene voet naar de andere verplaatsen zonder haar evenwicht te verliezen als voorloper van het lopen. Looptrainers hangen soms in de vroege fasen van revalidatie boven een loopband om het centrale zenuwstelsel te leren motorische patronen te herkennen die worden gebruikt bij het lopen, met name voor mensen die hun lichaamsgewicht niet via hun benen kunnen ondersteunen.

Components

Looptrainers zijn ontworpen op basis van de individuele behoeften van een persoon met CP. Deze apparaten beginnen met een stevig frame op wielen. Met een zitje of zadel kan het kind in staande positie komen en gaan, wat vermoeidheid vermindert. Een rompcomponent wordt gebruikt voor kinderen die hun eigen lichaamsgewicht niet in staande positie kunnen dragen. Harnassen worden gebruikt om de houding te verbeteren en te helpen een rechtopstaande positie te behouden.

Handgrepen zijn bevestigd voor kinderen die ze kunnen pakken. Onderarmsteunen met riemen helpen kinderen hun bovenlichaam te ondersteunen, waardoor ze gemakkelijker vooruit kunnen kijken terwijl ze bewegen. Hoofdsteunbevestigingen verbeteren de hoofdcontrole. Riemen die de beenpositie bepalen worden gebruikt om spasticiteit tegen te gaan tijdens het lopen van het kind.

Overwegingen

Fysiotherapeuten evalueren elk kind om de juiste looptrainerstijl en -componenten te bepalen en passen de trainer vervolgens aan het kind aan om een ​​juiste positionering en veiligheid te garanderen. Looptrainers mogen in het begin alleen tijdens therapiesessies worden gebruikt. Ouders worden getraind om het kind in het apparaat te stoppen en hem te helpen met lopen. Parameters worden ingesteld door de therapeut voor gebruik van het apparaat thuis. Naarmate kracht en functie verbeteren, heeft een kind mogelijk niet zoveel ondersteuning van de looptrainer nodig en worden individuele componenten door de fysiotherapeut verwijderd.