Sport

De beste uitrusting voor Muddy Trail Running


Als je in modder rent, draag dan de juiste uitrusting om rechtop te blijven.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Wanneer de lentedouches je favoriete parcours veranderen in een slordig modderfestijn, is het verleidelijk om je op de wegen af ​​te slaan of je kilometers te maken op een loopband. Rennen op modderige paden biedt unieke versnellingsuitdagingen voor de atleet die te maken heeft met een omgeving die wisselt tussen extreme gladheid en zuigkracht. Bovendien kunnen de natte omstandigheden leiden tot onderkoeling en letsel als u geen geschikte uitrusting draagt. Als je echter voorbereid bent, kan rennen door de modder uitdagend en leuk zijn.

Schoenen

U hebt hardloopschoenen nodig, maar uw standaard paar stabiliserende of gepolsterde schoenen werkt niet. Investeer in een paar gespecialiseerde trailrunningschoenen die een agressiever loopvlak hebben met een grotere afstand die niet verstopt raakt met modder. Gebruik schoenen met veilige kragen rond de enkels om te voorkomen dat modder in uw schoenen sijpelt. Bind je veters stevig vast om te voorkomen dat je schoenen van je voeten worden gezogen wanneer de modder dik is.

Sokken

Met modder aan het lopen is het vanzelfsprekend dat je voeten nat worden. Je doel is om de juiste sokken te gebruiken om te voorkomen dat je natte voeten blazen of bevriezen. De eerste regel: vermijd katoen. Kies sokken van vochtafvoerend materiaal zoals Coolmax en Drymax. Draag twee paar sokken om te voorkomen dat je voeten blaarvorming krijgen. Begin met een dunne fietssok als binnenlaag en de Coolmax of Drymax sok als buitenlaag die je enkel bedekt.

Kleding

Volg het sokprotocol als het gaat om het selecteren van je kleding. Vermijd katoen en geef de voorkeur aan vochtafvoerende materialen. Laat het weer bepalen of u korte of lange mouwen draagt ​​en zelfs als u uw shirts in lagen moet dragen. Terwijl je rent, zul je opwarmen, dus het is acceptabel om de run met een lichte kilte te starten in plaats van te warm en oververhit te raken in het midden van de run. Draag compressieshorts om schuren te voorkomen die kunnen optreden wanneer modder en aanslag zich onvermijdelijk in je shorts of hardloopbroek werken.

Extra uitrusting

Extra uitrusting die je meeneemt, is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder het weer, de afgelegen ligging, de afgelegde afstand en de trailomstandigheden. Breng altijd water of uw favoriete drinksysteem mee als het warm is of als u zich in een afgelegen gebied bevindt. Als u volgens uw trainingsprogramma uw hartslag moet volgen, zorg er dan voor dat uw hartslagmeter of horloge waterbestendig is. Als uw trailrun obstakels bevat, wilt u misschien zachte elleboog- en kniehoezen dragen om te voorkomen dat uw kleding scheurt, evenals dunne handschoenen om uw handen te beschermen en warm te houden.

Bronnen (2)

  • De buitenatleet; Steve Ilg
  • HSS.edu: trainingstips voor het rennen in de modder