Geschiktheid

Gentle Pilates Vs. Herstellende Yoga


Yoga en Pilates-oefeningen met weinig impact bieden fysieke en mentale voordelen.

Digital Vision / Digital Vision / Getty Images

Het beoefenen van yoga en Pilates kan je fysieke fitheid en gemoedsrust verbeteren. Hoewel beide disciplines fysiek veeleisend zijn wanneer ze op een geavanceerd niveau worden beoefend, kunnen low-impact beginnersyoga en Pilates je een kalmerende, verfrissende training geven. Leer meer over de overeenkomsten en verschillen tussen herstellende yoga en zachte Pilates, zodat je de vorm van oefening kunt kiezen die het beste bij je past.

Geschiedenis

Yoga is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan ​​in Oost-Azië, waar het een integrale rol speelde in de aanbiddingpraktijken van sjamanen en hindoes. Volgens de American Yoga Association omvat yoga drie hoofdstructuren: lichaamsbeweging, ademhaling en meditatie. Yogameester B.K.S. Lyengar ontwikkelde de praktijk die bekend staat als "herstellende yoga" om alle mensen, ongeacht leeftijd of vaardigheid, te laten profiteren van yogaprincipes. In de twintigste eeuw combineerde Joseph Pilates elementen van yoga met atletische conditie om de trainingsmethode te creëren die zijn naam draagt. Net als yoga richt Pilates zich op ademhaling en beweging, maar benadrukt concentratie in plaats van meditatie.

Klasse structuur en indeling

Restauratieve yogalessen zijn gericht op totale lichaamsontspanning. In de loop van een les van anderhalf uur kun je slechts drie of vier houdingen uitvoeren die ontworpen zijn om spanning uit je geest en lichaam te verminderen. In een herstellende yogales kun je rekwisieten en hulpmiddelen zoals blokken of riemen gebruiken om je lichaam in elke pose te ondersteunen. Zachte Pilates-lessen moedigen studenten aan om een ​​"stroom" te vinden in hun praktijk, naadloos bewegend van de ene positie naar de andere, begeleid door de ademhaling. Deze Pilates-lessen bevatten doorgaans actieve oefeningen die liggen, zitten of staan, in tegenstelling tot de stille houdingen van restauratieve yoga.

Voordelen

Pilates - zelfs de meest zachte en beginnende vormen - is sterk gericht op het helpen van kracht in je buikspieren, bilspieren en rug. Deze kernkracht helpt de wervelkolom en gewrichtsmobiliteit, houding en spierspanning in de loop van de tijd te verbeteren. Langdurige houdingen in restauratieve yoga verbeteren verbetert uw flexibiliteit en kan pijn verlichten die wordt veroorzaakt door spanning in de gewrichten. Herstellende yoga maakt ook gebruik van het Parasympathetic Nervous System (PNS), volgens instructeur Inbal Meron, dat het lichaam helpt efficiënter te rusten, genezen en verteren. Beide praktijken bieden ook geestelijke en emotionele gezondheidsvoordelen. Herstellende yoga bevordert stressverlichting door ontspanning en meditatie, terwijl Pilates adem- en concentratietechnieken lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen bevorderen, volgens instructeur Leah Stewart.

Overwegingen

Raadpleeg uw arts of een andere zorgverlener voordat u met een nieuw Pilates- of yogaprogramma begint, vooral als u letsel, artritis of andere orthopedische aandoeningen heeft. Oefen yoga en Pilates onder begeleiding van een volledig gecertificeerde, gekwalificeerde instructeur die je formulier kan corrigeren en je kan helpen bij het wijzigen van oefeningen indien nodig.