Geschiktheid

Hoe te weten of je resultaten krijgt in de sportschool


Volg uw trainingen om te zien hoeveel u bent verbeterd.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Als je de resultaten van je harde werk in de sportschool kunt zien, kan dat je motiveren om hard te blijven werken. Houd uw trainingen bij om uw voortgang bij te houden. Door een basislijn te maken, kunt u verbeteringen vaststellen door opeenvolgende sessies te vergelijken.

Cardiovasculaire fitheidswinst

Om verbeteringen in uw cardiovasculaire conditie bij te houden, noteert u het type oefening dat u hebt voltooid, bijvoorbeeld joggen op de loopband. Noteer de afstand, duur, snelheid en eventuele weerstand die u hebt toegepast. Telkens wanneer u de activiteit voltooit, neemt u dezelfde belangrijke stukjes informatie op. Let tijdens het verzamelen en bekijken van deze informatie op eventuele verhogingen in duur, snelheid, afstand en intensiteit. Verhogingen in deze categorieën illustreren verbeteringen in cardiovasculaire fitheid.

Verbeterde spieruithoudingsvermogen

Spieruithoudingsvermogen is het vermogen van uw spieren om gedurende langere tijd samentrekkingen tegen weerstand uit te voeren. Over het algemeen neemt uw uithoudingsvermogen toe door het gebruik van een laag gewicht en een groot aantal herhalingen. Noteer het aantal voltooide herhalingen voor elke oefening, zoals crunches of squats, om de verbetering van het spieruithoudingsvermogen te volgen. Je weet dat je spieruithoudingsvermogen is verbeterd wanneer je een groter aantal herhalingen kunt voltooien voordat je vermoeidheid ervaart.

Spiersterktewinst

Spierkracht is het vermogen van uw spieren om een ​​aanzienlijke hoeveelheid kracht uit te oefenen tegen weerstand. Dezelfde soorten oefeningen die u zou doen voor spieruithoudingsvermogen kunnen worden gebruikt om spierkracht te vergroten. Om spieren op te bouwen, moet u echter grotere hoeveelheden gewicht gebruiken en minder herhalingen uitvoeren. Noteer de hoeveelheid gewicht die u kunt tillen voor elke oefening. Verhogingen van deze hoeveelheid tonen een verbetering in sterkte aan.

Het FITT-principe

Het FITT-principe - frequentie, intensiteit, tijd, type - dient als richtlijn voor veilige progressie. Frequentie is de eerste component die toeneemt; verhoog geleidelijk het aantal dagen per week dat u traint. Intensiteit is de tweede component die toeneemt; zodra u comfortabel drie tot vijf trainingssessies per week kunt voltooien, begint u de moeilijkheidsgraad van uw training te vergroten. Een voorbeeld van het verhogen van uw trainingsintensiteit zou zijn om van wandelen naar een periodieke wandeling / jogging te gaan. Tijd is de derde component die toeneemt; begin geleidelijk de duur van uw trainingssessies te verhogen. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om 150 minuten matige intensieve lichamelijke activiteit of 75 minuten krachtige intensiteitsoefeningen per week te voltooien. Type verwijst naar de aard van de fitnessverbeteringen die u wilt bereiken. Verbeteringen aan cardiovasculaire fitheid zouden worden bereikt door uitdagende aerobe oefeningen zoals hardlopen en fietsen. Het opbouwen van beenspier zou worden bereikt door krachttraining zowel de quadriceps als hamstrings.